Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 03

Karių kapams tvarkyti – aiškesni reikalavimai

Pasikeitus geopolitinei situacijai mūsų šalyje užfiksuota daugiau pažeidimų tvarkant užsienio valstybėms reikšmingą nekilnojamąjį kultūros paveldą, iš esmės – Pirmojo ir Antrojo pasaulinių karų karių kapus, rašo „Lietuvos žinios“.
Kauno Aukštųjų Šančių karių kapinės
Kauno Aukštųjų Šančių karių kapinės
Temos: 1 Karių kapinės

Neoficialiai teigiama, kad daugiausia problemų kildavo dėl Rusijos finansuojamo sovietų karių kapų tvarkymo. Užfiksuota atvejų, kai vykdyti nesuderinti darbai, nepagrįstai siekta padidinti kapinėse palaidotų sovietų karių skaičių ir pan. Rusijos ambasada Vilniuje neneigia, kad pažeidimų gali pasitaikyti, tačiau sako, kad tai – ne jos, o darbams nusamdytų Lietuvos įmonių kaltė.

Siekiant užkirsti tam kelią patvirtinti nauji tokių objektų priežiūros reikalavimai. „Naujose taisyklėse, palyginti su ankstesnėmis, išskiriami reikalavimai į Lietuvos kultūros vertybių registrą įrašytiems ir neįrašytiems objektams tvarkyti ir prižiūrėti. Taip pat – aiškiai apibrėžiama, kas gali vykdyti šių objektų tvarkymo darbus, nustatoma, kokių darbų vykdyti negalima. Iki šiol galiojusių taisyklių nuostatos galėjo būti laisviau interpretuojamos“, – aiškino kultūros ministro patarėja Dalia Vencevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius