Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2017 11 25 /23:29

Vilniaus ir Kauno medikai ruošiasi penkioms organų transplantacijoms

Šeštadienio vakarą Vilniaus ir Kauno ligoninių medikai ruošiasi penkioms organų transplantacijoms: vieno donoro organus sraigtasparnis gabena iš Rygos, kitas donoras atsirado vienoje iš Vilniaus ligoninių.
Karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8
Karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8 / KAM nuotr.

Nacionalinio transplantacijos biuro duomenimis, sekmadienio naktį Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose bus atliekamos širdies ir dviejų inkstų transplantacijos, o Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų transplantacijos centre – širdies ir kepenų transplantacijos.

Keturios gydytojų komandos iš Vilniaus ir Kauno transplantacijos centrų išvyko į dvi donorines ligonines skirtinguose miestuose: dvi komandos vyko į donorinę ligoninę Vilniuje, o kitos dvi – iš aerodromo Kaune kariuomenės sraigtasparniu išskrido į Rygą.

Kaip BNS sakė Karinių oro pajėgų viešųjų ryšių karininkas vyr. leitenantas Audrius Ašmontas, sraigtasparnis iš Rygos 21.52 val. pakilo skrydžiui į Vilnių, dėl prastų oro sąlygų jis skris valandą penkiasdešimt minučių – kiek ilgiau nei iš pradžių planuota.

Sraigtasparnis „Mi-8“, gabenantis donorinę širdį ir kepenis, pirmiausia medikų komandą skraidins į Vilnių ir leisis oro uoste, o tada – į Kauną ir leisis II-ajame paieškos ir gelbėjimo poste Aleksote.

Iš Vilniaus donoriniai organai į transplantacijos centrus buvo nugabenti greitosios pagalbos automobiliais, kuriuos lydėjo policijos ekipažai.

„Biuras dėkoja ir reiškia gilią užuojautą donorų artimiesiems savo ir recipientų vardu“, – rašoma Nacionalinio transplantacijos biuro pranešime.

Biuro duomenimis, Lietuvoje yra 290 ligonių, laukiančių donorinio organo: 42 pacientai laukia širdies, devyni – plaučių, 71 – kepenų, 156 – inksto, 8 kasos-inksto ir 4 širdies-plaučių kompleksų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius