Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 24

Kariuomenės vadas Vokietijoje aptars bendradarbiavimą, Ukrainos karių mokymą

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys nuo antradienio lankosi Berlyne, kur su Vokietijos kariuomenės vadu generolu Eberhardu Zornu ir kitais atstovais aptars bendradarbiavimą ir Ukrainos karių mokymą.
Valdemaras Rupšys
Valdemaras Rupšys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Trijų dienų vizito Vokietijoje metu V.Rupšys taip pat susitiks su Vokietijos kariuomenės Sausumos pajėgų vadu generolu leitenantu Alfonsu Maisu ir Bundestago Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariais, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Pasak pranešimo, susitikimo su Sausumos pajėgų vadu A.Maisu metu daugiausia dėmesio bus skiriama ateinančių metų Lietuvos gynybai skirtos Vokietijos brigados pratybų ir kitų renginių tvarkaraščiui suderinti.

Vizito metu Vokietijoje taip pat numatytas apsilankymas Strasburge, kur bus aptartas Lietuvos dalyvavimas Europos Sąjungos (ES) karinėje Ukrainos mokymo misijoje (angl. EUMAM Ukraine), rengiant individualius, kolektyvinius ir specializuotus mokymus Ukrainos kariams, kartu su Vokietijos atstovais.

Berlynas iki šiol Lietuvoje yra dislokavęs priešakinį brigados vadovavimo elementą. Vilnius siekia, kad pilnos sudėties Vokietijos brigada Lietuvoje būtų dislokuojama nuolat. Vokietijos pareigūnai viešai kartoja, kad dalis brigados karių bus Lietuvoje, o dalis – gimtinėje, tačiau ji bus pasirengusi greitai persidislokuoti esant reikalui.

Tai šalies viduje sukėlė diskusijas dėl Vokietijos įsipareigojimų Lietuvoje dislokuoti brigados dydžio vienetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius