Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 07

Karoliniškių poliklinikos vadovės J.Kutkauskienės vyro vadovaujama įmonė – viena didžiausių poliklinikos tiekėjų

Šią savaitę paaiškėjus, kad Karoliniškių poliklinikai vadovaujanti Jelena Kutkauskienė laimėjo konkursą vadovauti Respublikinei Vilniaus universitetinei ligoninei, viešumoje ėmė plisti informacija, kad J.Kutkauskienės vadovaujama medicinos įstaiga yra sudariusi ne vieną viešųjų pirkimų sutartį su įmone „Limeta“. Bendrovės generalinis direktorius Kęstutis Kutkauskas yra direktorės vyras. J.Kutkauskienė tai patvirtino, tačiau pabrėžė viską deklaravusi, o nuo viešųjų pirkimų klausimų įstaigoje nusišalinusi.
Jelena Kutkauskienė
Jelena Kutkauskienė / SAM nuotr.

Žinia apie Karoliniškių poliklinikos vadovės ryšį šiomis dienomis aktyviai dalinamasi socialiniuose tinkluose. Pabrėžiama, kad „Limeta“ yra stambiausias Karoliniškių poliklinikos tiekėjas.

Tai pagrindžiama portalo Freedata.lt informacija, kuri teigia, kad per visą laikotarpį „Limeta“ yra sudariusi sutarčių už 3,5 mln. eurų.

Minėta įmonė dalyvauja daugybėje įvairių gydymo įstaigų viešųjų pirkimų ir jai puikiai sekasi. Portalo Rekvizitai.lt duomenimis, šiemet įmonė dalyvavo 275 viešuosiuose pirkimuose ir visuose jų buvo pasirinkta kaip tiekėja.

Rekvizitai.lt nurodo, kad nuo 2015 metų pagal sudarytų sutarčių skaičių su poliklinika minėta bendrovė pirmauja.

Pagal sutarčių sumas nuo 2015-ųjų Karoliniškių poliklinika „Limetai“ yra ketvirtoje vietoje, o trečioje – Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė, kuriai vadovauti pasirinkta J.Kutkauskienė.

Vadovauti gydymo įstaigai, kai jos viešuosiuose pirkimuose dalyvauja artimo žmogaus – sutuoktinio vadovaujama įmonė, yra akivaizdi grėsmė kilti interesų konfliktui.

15min ėmus domėtis, ar šią aplinkybę Karoliniškių poliklinikos direktorė yra deklaravusi Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK), komisijos duomenų bazėje apskritai nepavyko aptikti J.Kutkauskienės deklaracijos.

Apie tai paklausta J.Kutkauskienė 15min raštu nurodė, kad yra deklaravusi galimą interesų konfliktą su įmone, kurioje dirba jos vyras.

„Siekdama išvengti viešųjų ir privačių interesų konflikto esu nusišalinusi nuo viešųjų pirkimų“, – pabrėžė ji.

Taip pat J.Kutkauskienė teigė informavusi Vilniaus miesto savivaldybę apie galimą interesų konfliktą.

Kad J.Kutkauskienė yra pateikusi VTEK deklaraciją, 15min patvirtino komisijos atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė. Ji paaiškino, kad duomenų bazėje Karoliniškių poliklinikos vadovės deklaracija neprieinama, nes ją pildydama direktorė padarė klaidą rašydama savo pavardę.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Karoliniškių poliklinikos direktorė Jelena Kutkauskienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Karoliniškių poliklinikos direktorė Jelena Kutkauskienė

Deklaracijoje VTEK J.Kutkauskienė yra nurodžiusi, kad jos sutuoktinis yra bendrovės „Limeta“ akcininkas, ne tik vadovas.

„Siekdama visiško skaidrumo, nusišalinu nuo visų Karoliniškių poliklinikos organizuojamų viešųjų pirkimų, bei sprendimų dėl poliklinikos valdomo turto realizavimo bei visų su tuo susijusių procedūrų, sutarčių vykdymo“, – deklaracijoje rašo ji.

Deklaracijoje J.Kutkauskienė taip pat nurodė, kad Karoliniškių poliklinikos bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Justinas Simsonas yra jos svainis.

15min neseniai pateikė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pirmą kartą paskelbtus valstybinių VšĮ vadovų turtus. VMI duomenimis, Karoliniškių poliklinikos direktorė J.Kutkauskienė yra deklaravusi 259 tūkst. eurų piniginių lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius