Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 03 /20:42

Karštas savaitgalis pajūrio gelbėtojams: skendę užsieniečiai nesuprato vėliavos

Darbingas savaitgalis buvo pajūrio gelbėtojams. Vien sekmadienį išgelbėti šeši skendę poilsiautojai, penki jų buvo užsieniečiai. Į krantą teko vyti ir savarankiškai išsimaudyti išsiruošusius mažamečius.
Savaitgalis pajūryje buvo intensyvus gelbėtojams: vien sekmadienį iš Baltijos ištraukti šeši skendę poilsiautojai. Keliems prireikė medikų.
Savaitgalis pajūryje buvo intensyvus gelbėtojams: vien sekmadienį iš Baltijos ištraukti šeši skendę poilsiautojai. Keliems prireikė medikų. / M.Vorobjovaitės/15min.lt nuotr.

Klaipėdos paplūdimiuose sekmadienį iki pat 13 val. buvo iškabinta raudona vėliava, draudžianti maudytis.

Tačiau poilsiautojams tai buvo nė motais ir jau 9 val. 30 min. Pirmojoje Melnragėje teko traukti skendusį baltarusį. Vyriškis buvo jau spėjęs prigerti vandens, todėl buvo išvežtas į ligoninę.

Apie 14 val. Antrojoje Melnragėje Ukrainos pilietis maudėsi nepaisydamas ženklo „Duobė“. Gelbėtojai, pamatę į krantą sugrįžti negalintį vyrą, jį išgelbėjo. Medikų pagalbos ukrainietis atsisakė.

Ne visi paiso ženklo, įspėjančio apie duobes.
Ne visi paiso ženklo, įspėjančio apie duobes.

Apie 17 valandą Smiltynėje skendo atvykėlis iš Čekijos. Jis taip pat atsisakė medikų pagalbos.

Vakare, apie 17 val. 30 min. Smiltynėje ties Senąją perkėla gelbėtojai pamatė, kaip bangos neša vienuolikmetę į jūrą. Mergaitė buvo išgelbėta, o krante paaiškėjo, kad jos mama, gulėjusi prieš saulę, net nepastebėjo, kad dukra išėjo maudytis. Į vietą atvyko ir greitosios pagalbos medikai. Vaikas išvežtas į ligoninę.

Dar vienas incidentas fiksuotas apie 19 valandą. Vaikinas nuplaukė toliau už plūduro ir ėmė mojuoti draugams. Gelbėtojai, pamanę, kad šis prašo pagalbos, nes negali sugrįžti, sėdo ant vandens motociklų ir pargabeno vaikiną. Šis atsiprašė nepaisęs taisyklių.

„Tai yra didelė problema: tėvams atrodo, kad jie savo vaikus prižiūri. Tačiau situacija tipinė: tėvas snaudžia, o mama su kepure naršo telefone. Vaikas maudosi vietoje, kur stovi ženklas „Duobė“, o mama sako: „Aš matau“. Ne vieną vaiką teko varyti į krantą. Keli vaikai pasiklydo, teko ieškoti“, – pasakojo Klaipėdos gelbėtojams vadovaujantis Aleksandras Siakki.

Sekmadienio vakarą vadinamame Neįgaliųjų paplūdimyje pasigesta šešiamečio. Kol visi jo ieškojo pliaže, vaikas buvo nuėjęs į automobilių stovėjimo aikštelę. Ten jį ir rado.

Jis pabrėžė, kad informacija iš gelbėtojų mikrofonų skamba trimis kalbomis: lietuvių, anglų ir rusų. Todėl, vargu, ar atvykėliai galėjo nesuprasti įspėjimų.

Palangos gelbėtojai sekmadienį iš jūros ištraukė du skendusius rusakalbius. Jie tikino nesupratę, kad raudona vėliava draudžia maudytis. Jų krašte esą draudimą žymi juoda vėliava.

Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas sutiko su kolegomis iš Klaipėdos – iš jūros į krantą vaikus teko ginti ir jam.

„Pats išvariau kokį 40 vaikų. Šie maudosi nepaisydami draudimų, o tėvai nieko nesako“, – pastebėjo J.Pirožnikas.

Vandens temperatūra Baltijoje sekmadienį siekė 21-22 laipsnius, tačiau dėl intensyvios traukos į jūrą pusdienį kabėjo raudona vėliava.

Tuo metu kituose vandens telkiniuose vien šeštadienį nuskendo keturi žmonės, tarp jų ir šešiametis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius