Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 02

Kasos aparatai ištuštino Klaipėdos turgaviečių prekystalius

Nuo gegužės 1-osios įsigaliojus Vyriausybės nutarimui, įpareigojančiam dengtose prekyvietėse prekiauti tik su kasos aparatais, smarkiai praretėjo turgaus pardavėjų gretos.
Turgaus prekeiviai ir lankytojai sunkiai pratinasi prie kasos aparatų.
Turgaus prekeiviai ir lankytojai sunkiai pratinasi prie kasos aparatų. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Senajame turguje dengtose halėse sekmadienį nemažai prekystalių buvo apytuščiai, tačiau visi tądien prekiavę pardavėjai jau turėjo kasos aparatus. Prieš tai su kasos aparatais nedirbę prekybininkai sunkiai pratinosi prie naujovės.

Apytuštės vitrinos

Senajame turguje iš viso nebuvo prekiautojų kiaušiniais: ar dėl pasibaigusių švenčių, ar dėl menkos apyvartos šių prekeivių skyriuje stovėjo tušti prekystaliai. Naujajame turguje taip pat beveik tuščios stovėjo pieno produktų lentynos, o kiaušiniais prekiavo vos viena pardavėja, tačiau – jau su kasos aparatu.

Mėsos skyriuje pardavėjai jau išdavė kasos čekius, tačiau ir ten vitrinos nebuvo užpildytos. Kai kurie tądien prekiavę mėsa pardavėjai sakė, jog sekmadienį ir taip būna mažesnė mėsos paklausa, kiti tvirtino, kad ne visiems įsigyti kasos aparatus apsimokėjo, tad jie ir neprekiavo. „Žmonės patrauks į prekybos centrus, kadangi turgus visai ištuštės“, – nusivylusi kalbėjo rūkytais mėsos gaminiais prekiavusi moteris.

Susizgribo paskutinę dieną

Šeštadienį dirbusi ir paskutinę dieną kasos aparatus registravusi Valstybinė mokesčių inspekcija Klaipėdoje nesiskundė klientų srautu. Inspekcijos duomenimis, iki 15.30 val. tądien kasos aparatus užregistravo 34 smulkieji verslininkai. Iš viso Klaipėdos mieste užregistruoti 239 kasos aparatai.

Iki balandžio 1-osios visiems, įsigijusiems kasos aparatus, buvo išmokamos 100 proc. aparato, kainuojančio iki 1000 litų, vertės piniginės kompensacijos. Didžiausio užregistruoti aparatus panorėjusiųjų antplūdžio sulaukta kovo pabaigoje, kai Finansų minsiterija dar mėnesiui, iki gegužės 1 d., pratęsė terminą gauti šimtaprocentinę kompensaciją už kasos aparatą.

Antroji banga inspekciją užplūdo paskutinę balandžio savaitę. Specialistų teigimu, daugiausia prekiautojai registravo ir kompensacijų sulaukė už kasos aparatus, kurių vertė – apie 800 litų. Buvo nemažai ir tokių, kurie išnaudojo galimybę kasos aparatą įsigyti už maksimalią 1000 litų kainą. Neatsirado tik dėvėtus aparatus įsigijusių ir užregistravusių prekeivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius