Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 04

Kaunas ėmėsi mokytojų testavimo greitaisiais COVID-19 testais: patikrinta 20 pirmųjų pedagogų

Rugsėjo 3 dieną Kaunas vienas pirmųjų šalyje startavo su greitaisiais COVID-19 testais miesto mokyklų mokytojams. Ketvirtadienį mobiliajame patikrų punkte atlikti pirmieji 20 testų. Kol kas visi – neigiami. Iš viso jų planuojama beveik 6 tūkst., – pranešimu spaudai informuoja Kauno miesto savivaldybė.
Mobilusis koronaviruso patikros punktas
Mobilusis koronaviruso patikros punktas/ Asociatyvi nuotr. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Miestas veikia pagal iš anksto parengtą detalų veiksmų planą. Vienos mokyklos mokytojai autobusu nuvežami į patikros punktą, ten jiems atskiroje erdvėje saugiai atliekamas greitasis testas.

Jei paaiškėtų teigiamas atvejis, tai būtų laikoma preliminariu rezultatu, nes, kaip žinia, greitieji teistai gali sureaguoti į kitus parametrus ir dar nebūtinai reikštų koronavirusinę infekciją (COVID-19).

Vis tik pagal tą patį veiksmų planą numatyta čia pat gretimoje mobiliojo patikros punkto erdvėje atlikti PGR (polimerazės grandininės reakcijos) testai ir toks pacientas atskiru transportu būtų parvežtas į saugią aplinką saviizoliacijai, kol bus operatyviai gauti pastarieji rezultatai. Siekiame maksimaliai sumažinti jų trukmę, kad visi duomenys būtų gaunami kiek galima operatyviau.

„Darbas su vaikais savaime yra įtemptas ir reikalaujantis padidinto dėmesio. Šiandieninės sąlygos visa tai dar labiau sustiprina, tad miesto pareiga – pasirūpinti, kad mokytojai išvengtų papildomo streso ir galėtų pilnavertiškai dirbti pradėdami naujus mokslo metus. Tikimės, kad šios prevencinės priemonės suteiks daugiau užtikrintumo švietimo įstaigų darbuotojams ir leis koncentruotis į savo tiesiogines funkcijas“, – komentuoja Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Artimiausiu metu bus sudarytos analogiškos sąlygos išsitirti ir Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius