Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 30

„Kaunas Jazz 2010“ publika spręs, kas išsiveš „Jazz Eaters Award“ apdovanojimą

Devintąjį kartą restoranų tinklas „Pizza Jazz“ įsteigia „Jazz Eaters Award“ apdovanojimą „Kaunas Jazz“ festivalio publikos išrinktam populiariausiam atlikėjui ar grupei.
Chico Chagas pernai pelnė publikos simpatijas. Ar pavyks tai padaryti šiemet, dar nežinia.
Chico Chagas pernai pelnė publikos simpatijas. Ar pavyks tai padaryti šiemet, dar nežinia. / Festivalio rengėjų nuotr.

Kiekvieną festivalio dieną džiazo gerbėjai galės balsuoti už jiems labiausiai patikusią džiazo grupę ar atlikėją ir taip nulemti, kam atiteks šis tradicinis apdovanojimas. Balsavimo anketos bus platinamos visų koncertų metu.

Į „Jazz Eaters Award“ pretenduos visi šių metų festivalyje dalyvaujantys džiazo atlikėjai ir grupės iš Lietuvos, Lenkijos, Brazilijos, JAV, Japonijos, Izraelio, Italijos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų, Kubos. Tarp jų – ir linksmasis brazilų akordeonistas Chico Chagas, pernai netikėtai nušluostęs nosį pasaulinio garso muzikantams ir atlikėjams bei paveržęs „Kaunas Jazz“ publikos simpatijas, šiemet vėl stengsis pelnyti „Jazz Eaters Award“ statulėlę.

Prizas laimėjusiam atlikėjui bus įteiktas paskutinio festivalio jam session metu, sekmadienį naktiniame klube „Combo“.

Pirmą kartą šis apdovanojimas buvo įteiktas 2002 metais. Šeštus metus iš eilės prizo pavidalas nekinta: laimėtojams įteikiama bronzinė, 50 cm aukščio skulptūrėlė, apjungianti moters figūrą su pučiamuoju džiazo instrumentu. Ši skulptūra steigėjams ir organizatoriams atrodo labiausiai perteikianti džiazo dvasią. Ji neretai pavadinama „mergelės – dūdelės“ vardu.

Apdovanojimą, kasmet iškeliaujantį pas iškiliausius džiazo muzikantus, sukūrė skulptorius Danielius Sodeika.

„Jazz Eaters Award“ apdovanojimai jau buvo įteikti festivalio „Kaunas Jazz“ dalyviams Richardui Bonai, Barbarai Dennerlein, Al McKay, Nilsui Landgrenui, Arturo Sandoval, grupei „Incognito“, atlikėjai Leny Andrade su grupe „Banda Sambop“ bei akordeonistui Chico Chago.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius