-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 02 22

Kaunas patvirtino 2022-ųjų miesto biudžetą: kokių pasiūlymų sulaukta iš kauniečių?

Kauno miesto savivaldybės taryba vasario 22 dieną patvirtino miesto biudžetą, kuris šiemet sieks 481,7 milijonų eurų. Didžiausią jo dalį užima švietimas, toliau rikiuojasi miesto infrastruktūra ir tvarkymas, socialinė bei sveikatos apsauga. Stabilus ir subalansuotas biudžeto augimas leidžia tęsti ir pradėti naujus projektus, didinti biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimus.
Kaunas
Kaunas / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Šiųmetinis Kauno biudžetas parengtas vadovaujantis strateginiu 2022–2024 m. miesto veiklos planu, vykdomomis programomis, tęstiniais ir planuojamais projektais, miesto surenkamomis pajamomis. Jis siekia 481,7 mln. eurų, – pranešimu spaudai informuoja Kauno miesto savivaldybė.

Du trečdalius (320,6 mln. eurų) sudaro savivaldybės indėlis, 31 proc. (151,8 mln. eurų) įplaukos iš valstybės bei Europos Sąjungos fondų ir vos 2 proc. (9,3 mln. eurų) skolintų lėšų.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno 2022 metų biudžetas
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno 2022 metų biudžetas

Metams įsibėgėjant, biudžetas gali didėti ir būti tikslinimas dėl papildomai gautų lėšų iš valstybės ar ES paramos.

Didžiausias finansavimas tradiciškai skiriamas švietimui – 45,4 proc. viso biudžeto lėšų arba 218,6 mln. eurų.

Ženkli biudžeto dalis numatyta miesto tvarkymui ir infrastruktūros plėtrai – 84,9 mln. eurų (17,6 proc.), investicijos į sveikatos ir socialinės apsaugos sritis – 56 mln. eurų arba 11,6 proc.

Lyginant su praėjusiais metais, miestas padvigubino kultūrai skiriamas lėšas – jos šiemet sieks 31,3 mln. eurų. Sporto sektoriui – 45,8 mln. eurų, o aplinkos apsaugai – 8,1 mln. eurų. Dar 37 mln. eurų bus skiriami bendroms valstybės paslaugoms.

Daugiau kaip 24,6 mln. eurų šiemet numatyta skirti būtent atlyginimams didinti. Jie bus paskirstyti švietimo, kultūros, sporto, socialinės ir sveikatos srities bei kitų biudžetinių įstaigų darbuotojams.

„Miesto biudžetas orientuotas į kauniečius ir strateginius Kauno planus. Greta įprastų savivaldybės funkcijų bei darbų didinami ir biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimai. Esame dėkingi gyventojams už grįžtamąjį ryšį ir išreikštas nuomones. Iš gyventojų bei miesto bendruomenių gauti pasiūlymai padeda tobulėti ir patvirtina, kad judame teisingomis kryptimis“, – pranešime teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Savivaldybė sulaukė 14 pasiūlymų dėl galimų biudžeto korekcijų. Daugiausiai gyventojai rūpinosi gatvių, šaligatvių, pėsčiųjų takų įrengimo ir tvarkymo darbais. Taip pat siūlė įrengti daugiau elektromobilių įkrovimo stotelių, požeminių ar daugiaaukščių automobilių stovėjimo aikštelių, toliau kryptingai investuoti į parkų tvarkymą, šunų vedžiojimo aikšteles, akustines triukšmą mažinančias sieneles. Dalį lėšų pasiūlyta skirti vėdinimo sistemoms mokyklose įrengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius