Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 14 /21:07

Kaunas solidarizuojasi su pasauliu: aukos Paryžiuje pagerbtos žvakių šviesomis

Šeštadienį 16 valandą solidarumą bei užuojautą simbolizuojanti žvakių šviesa sužibo ir Kauno centre.
Kauniečiai pagerbia Paryžiuje žuvusias teroro aukas
Kauniečiai pagerbia Paryžiuje žuvusias teroro aukas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš pradžių solidarumo akciją norėta suorganizuoti prie R.Schumano centre įsikūrusio Lietuvos ir Prancūzijos asociacijos Kauno skyriaus, tačiau vėliau, paaiškėjus, kad skyriaus adresas pasikeitė, persikelta į Mickevičiaus gatvę, prie Kauno technologijos universiteto pirmųjų rūmų pastato.  

Mintyse kalbėdami maldos žodžius, saujelė kauniečių pagerbė lapkričio 13 dieną vykusių terorizmo atakų Paryžiuje aukas, uždegė atminties žvakutes. Tarp jų švytėjo Prancūzijos vėliava. Keletas žmonių atnešė gėlių.

Sekmadienį Prancūzijos vėliavos spalvomis turėtų nušvisti Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčia, kiekvieną vakarą matoma apšviesta iš daugelio laikinosios sostinės vietų.

Šeštadienį apie pietus solidarumo akcija suorganizuota ir Vilniuje. Prie Prancūzijos ambasados būriavosi apie dešimt žmonių, užžiebtos atminimo žvakutės, kai kurie žmonės nešė gėles.

Per virtinę kruvinų atakų, kurių taikiniais penktadienio vakarą tapo į koncertą atėję jaunuoliai ir populiariose Prancūzijos sostinės vietose laiką leidę paryžiečiai, žuvo 128 žmonės, o dar daugiau kaip 200 buvo sužeista. Didžiausios skerdynės įvyko koncertų rūmuose „Bataclan“, kuriuose koncertavo amerikiečių roko grupė ir kuriuose užpuolikai dešimtis žmonių buvo paėmę įkaitais bei mėtė sprogmenis į savo belaisvius.

URM atstovai BNS informavo, kad oficialios informacijos apie Paryžiuje nukentėjusius Lietuvos piliečius neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius