-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 15

Kaunas spaudos veidrodyje: Miesto čiuožyklose – skirtingos nuotaikos

Dienraštis „Kauno diena“ pasidomėjo Kaune esančiomis čiuožyklomis, kokiomis nuotaikomis gyvena jų vadovai, ar daug sulaukia pramogautojų. Ištroškusius dvasios pramogų meno portalas „Kamanė“ kviečia susipažinti su studentų meno darbais apie Kauną.
Kauno Rotušės aikštėje atidaroma čiuožykla po atviru dangumi
Kauno Rotušės aikštėje – čiuožykla po atviru dangumi

„Kauno diena“ rašo, kad ledo arenose gruodį fiksuotas padidėjęs lankytojų srautas, tačiau įvedus eurą viskas grįžo į senas vėžes.

Rotušės aikštėje pernai gruodžio viduryje išlietoje čiuožykloje ledu skriejo viena pora. Ir nors pūtė gana žvarbus vėjas, pora šypsojosi ir suko ratus. Sakė čia atėję pirmą kartą. „Mes iš Klaipėdos. Kaune studijuojame. Labai norėjome štai taip lauke pačiuožinėti, o ne uždaroje ledo arenoje“, – pasakojo Ieva ir Arvydas.

„Akropolį" valdančios bendrovės direktorius Sigitas Jautakis neslėpė, kad ledo arena prekybos ir pramogų centrui – pakankamai sunki našta.

„Ji mums neša didžiulį nuostolį ir nei žmonių srautas, nei bilietų kainos nepadengia tų išlaidų, kurias turi padengti. Mums reikėtų bent tris kartus didesnio lankytojų srauto ir didinti bilietų kainas tam, kad išlaikytume ledo areną neprimokėdami už jo eksploataciją“, – dėstė S.Jautakis.

Direktorius – anaiptol ne konkurentais, o kolegomis įvardijo Rotušės aikštės ledo iniciatorius vildamasis, kad gal tai padės įpratinti žmones su pačiūžomis leisti laisvalaikį.

„Tiek laiko, kiek mes valdome "Akropolį", visaip bandėme spręsti šią problemą. Sudarėme sutartis su ledo ritulio klubais. Rekonstravome „Akropolio ledą“, kad būtų tinkamas ir rungtynėms. Sumažinome kainas, palyginti su tomis, kurios buvo skaičiuojamos statybos metu. Per akcijas būna dovanojami kvietimai ir vėl apsilankyti, nesuskaičiuojama daugybė rinkodaros bandymų pritraukti kuo daugiau lankytojų. Atvirai pasakius, nebežinome, ką dar daryti, kad tas norinčiųjų čiuožti srautas patrigubėtų“, – klojo S.Jautakis.

Per akcijas būna dovanojami kvietimai ir vėl apsilankyti, nesuskaičiuojama daugybė rinkodaros bandymų pritraukti kuo daugiau lankytojų. Atvirai pasakius, nebežinome, ką dar daryti, kad tas norinčiųjų čiuožti srautas patrigubėtų, – klojo S.Jautakis.

Visiškai kitokios nuotaikos senojoje Ledo arenoje, kurioje dabar šeimininkauja Kauno žiemos sporto mokykla „Baltų ainiai“.

„Ledo arena užimta maksimaliai, o norinčiųjų yra dešimt kartų daugiau“, – pareiškė mokyklos direktorė Laimutė Krauzienė.

Mokykloje kultivuojami dailusis čiuožimas, ledo ritulys ir akmensvydis. Apie 240 vaikų čia praleidžia savo laisvalaikį. „Mes orientuojamės į vaikų užimtumą ir sportinius rezultatus. Likęs laisvas laikas nuo vaikų treniruočių išnaudojamas maksimaliai“, – dėstė L.Krauzienė.

Vaikams nebetinkamu laiku priimami mėgėjiški ledo ritulio klubai. Savaitgaliais kviečiami gyventojai. Direktorė juokėsi, kad pas juos ateina ištikimi čiuožėjai, nes seniai statyta arena reikalauja investicijų.

Meno portalas „Kamanė“ informuoja, kad nuo ketvirtadienio Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto Galerijoje (Muitinės g. 4, I aukšto foje) Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultete atidaroma paroda „Aš ir Kaunas“.

Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto Vizualaus meno katedros Tapybos pirmojo kurso studentai pristato parodą „Aš ir Kaunas", kurioje eksponuojami kūrybinių dirbtuvių, kurias vedė grafikė Aistė Ramūnaitė, metu sukurti darbai.

Paroda veiks iki sausio 31 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius