Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 27

Kaunas sveikino Vilnių, tarp mero V.Matijošaičio svečių – žurnalistai A.Tapinas ir E.Jakilaitis

1033. Tiek vilniečių šeštadienio vakarą priėmė kauniečių kvietimą ir vakarieniavo Kaune. Į Vilniaus gimtadieniui skirtą vakarienę sostinės gyventojus pakvietė 539 kauniečiai, tarp jų – ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.
Kaunas sveikina Vilnių: vilniečiai pakviesti vakarienės
Kaunas sveikina Vilnių: vilniečiai pakviesti vakarienės / J.Lieponės, organizatorių nuotr.

V.Matijošaitis su drauge Loreta svečius iš Vilniaus pakvietė į restoraną „Medžiotojų užeiga“. Tarp svečių – žurnalistas Edmundas Jakilaitis su žmona Rasa, žurnalistas Andrius Tapinas su žmona Rasa, Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis su žmona Viktorija ir Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas su žmona Edyta. Nors buvo kviestas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius į Kauną neatvažiavo.

Kaip sakė V.Matijošaitis, nustebino didelis kauniečių aktyvumas prisijungiant prie sveikinimo iniciatyvos.

„Kviečiau Vilniaus merą, bet man truputį keista. Aš būčiau nuvažiavęs į Vilniaus gimtadienį, jei būčiau pakviestas. Dažnai bendraujame su Klaipėdos meru, jis visada laukiamas svečias. Vilnius kiek kitaip žiūri, jis turėtų keistis“, – sakė V.Matijošaitis.

Tuo tarpu Vilniaus savivaldybės atstovas, beje, pats gyvenantis Kaune P.Poderskis sako, jog R.Šimašius į Kauną atvykti negalėjo.

Pasak P.Poderskio, vakarienės metu neformalioje aplinkoje tikimasi aptarti ir bendrus su abiem miestais susijusius klausimus. Vienas iš tokių – dėl naktinio savaitgalinio traukinio tarp Kauno ir Vilniaus.

Organizatorių nuotr. /Kaunas sveikina Vilnių: Kaune vienu metu vyko 333 vakarienės.
Organizatorių nuotr. /Kaunas sveikina Vilnių: Kaune vienu metu vyko 333 vakarienės.

V.Matijošaičio surengtoje vakarienėje dalyvavęs žurnalistas Andrius Tapinas sako, jog tokia kauniečių idėja – puiki.

„Aš manau, kad mums taip trūksta švenčių, kad mes galim ir Vilniuje švęsti, ir Kaune švęsti, jei Klaipėda prisijungs – dar geriau. Idėja yra puiki, reiktų kitiems miestams nepavydėti, o pasiimti tą idėją ir važiuokim, švęskim“, – sakė A.Tapinas.

Pasak A.Tapino priešprieša tarp Vilniaus ir Kauno jautėsi gerokai seniau, tačiau dabar jos nebeliko, išskyrus atvejus, kada ji būna sveika, pavyzdžiui, sergant už krepšinio komandas. A.Tapino nuomone, tarp dviejų miestų dabar yra labiau pastebima sveika konkurencija, o ne priešprieša.

Didžioji dalis Kauno gyventojų vakarienei kvietė draugus ir bičiulius, o 58 – nepažįstamus vilniečius.

Maždaug pusė vilniečių į Kauną atvyko specialiais autobusais, kiti – savo transportu.

Kauno autobusų stotyje svečiai pasitikti su muzika – čia koncertavo grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Kalbinti vilniečiai sako labai besidžiaugiantys tokia Kauno iniciatyva.

J.Lieponės, organizatorių nuotr. /Kaunas sveikina Vilnių: vilniečiai pakviesti vakarienės
J.Lieponės, organizatorių nuotr. /Kaunas sveikina Vilnių: vilniečiai pakviesti vakarienės

„Mes vakarieniausime pas kažkokį Donatą. Jo nepažįstame, o jis kvietė vilniečius į barą. Vaišins aštriais vištienos sparneliais“, – sakė į Kauną iš Vilniaus atvykusi nedidelė grupė abiturientų.

Dar viena kalbinta vilnietė Kristina vakarienės atvažiavo pas savo seserį. Pasak Kristinos, taip jau nutiko, kad giminės dažniausiai susitinka ne Kaune ar Vilniuje, o Klaipėdoje.

„Todėl šį kartą tai puiki proga apsilankyti Kaune“, – sakė Kristina.

Kūrybos kampo 360° steigėjas ir vystytojas Giedrius Bučas su žmona Asta į savo namus pasikvietė 5 nepažįstamus vilniečius.

„Esame jauni, auginame 2 sūnus, vyresnėliui Rokui 21 metai, jaunėliui Dovydui 15 metų ir Labradoro retriverį Torį. Domimės antrinio dizaino ir beatliekio gyvenimo būdo filosofija. Taip pat esame aistringi lietuviškos pirties mylėtojai, vedame edukacines pirties programas. Šiuo metu kuriamės naujuose darniuose savo namuose. Svečiai, kurie aplankė mus šeštadienį buv pirmieji svečiai mūsų namuose", – sakė G.Bučas.

Asmeninio albumo nuotr. / Giedrius Bučas su žmona Asta į savo namus pasikvietė 5 nepažįstamus vilniečius
Asmeninio albumo nuotr. / Giedrius Bučas su žmona Asta į savo namus pasikvietė 5 nepažįstamus vilniečius

Kauniečiai galėjo registruotis Vilniaus gimtadienio proga sukurtoje svetainėje ir taip kviesti vilniečius į svečius. Kvietimo anketoje taip pat buvo prašoma nurodyti, kuo svečiai bus vaišinami.

Vieni Vilniaus gimtadienio proga svečius kvietė į kavines ar restoranus ir vakarienę siūlė išsirinkti patiems, kiti nestokojo konkrečių pasiūlymų. Svečiams buvo siūlomas gaivus citrinų pyragas, cepelinai, troškinys VII forte, Kauno kebabai, meksikietiški patiekalai, „kas bus likę nuo pusryčių“.

Keli kauniečiai svečius iš Vilniaus pasikvietė į legendine vadinama Laisvės alėjoje esančią spurginę ir siūlė paragauti „geriausių spurgų Lietuvoje“.

Vienu metu skirtingose miesto vietoje šeštadienio vakarą vyko 333 vakarienės, vienos iš jų – namuose, kitos – Kauno kavinėse ir restoranuose.

Išskirtinė vakarienė vyko Kauno VII forte, kur forto muziejaus vadovas Vladimir Orlov 22-iems nepažįstamiems vilniečiams paruošė tvirtovišką troškinį. Maistas buvo ruošiamas lauke, svečiai taip pat susipažino su forto muziejumi.

Viena kauniečių šeima anketoje nurodė, kad svečiuose norėtų matyti sūnų ir marčia su kate. Kaune gyvenanti Jūratė teigė, kad gaminti nemėgsta, bet „viskas bus gerai“. „Laukiu Vilniaus gimtadienio! Vaišinsiu kotletais su bulvių koše“, – rašė moteris.

Tuo tarpu kaunietis Ridas nurodė, jog vaišins maistu, kuris būna šalia net sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis.

Vilniaus gyventojus į Kauną nemokamai vežė ir atgal parvežė specialūs autobusai. Informacija apie jų išvykimo ir atvykimo laikus viešai nebuvo skelbiama – autobusų grafikus žinojo tik vakarienei užsiregistravę vilniečiai.

Vilniaus gimtadieninis minimas sausio 25-ąją dieną. Neįprastą dovaną sostinės gyventojams Kaunas dovanoja jau antrus metus. Pernai į Kauną vilniečiai buvo kviesti nemokamai važiuoti autobusais, lankytis ekskursijose, gauti nuolaidų Kauno restoranuose, kavinėse ir baruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius