Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 09 25 /11:38

Kaune girtaujant tėvams alkoholiu apsinuodijo dvejų metų mažylis

Kaune alkoholiu apsinuodijo maždaug dvejų metų vaikas.
Palata
Palata / Bret Kavanaugh / Unsplach nuotr.
Temos: 2 Vaikai Alkoholis

Alkoholiu apsinuodijusį dvimetį prižiūrėjo girti tėvai

Kaip pranešė Policijos departamentas, vėlų sekmadienio vakarą, apie 23.50 val., į Kauno ligoninę iš namų Kaune buvo pristatytas ir dėl apsinuodijimo alkoholiu paguldytas mažametis, gimęs 2021 metais.

Pareigūnai tėvams nustatė vidutinį girtumo laipsnį.

Surinkta medžiaga dėl neatsargaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Dvimetis – ligoninėje, kiti vaikai – perkelti į saugią aplinką

Informaciją apie įvykį taip pat pateikė Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Andželika Vežbavičiūtė, tačiau konkretesnių detalių, kaip įvyko dvimečio apsinuodijimas, neatskleidė.

„Jūsų minimas atvejis išties kelia susirūpinimą. Apie jį sužinojome iš policijos ir nedelsiant reagavome – vykome į šeimą, bendravome su vaiko artimaisiais, pasirūpinome, jog galimai apsinuodijęs mažylis ir kiti šeimoje augantys vaikai liktų saugioje aplinkoje.

Šiuo metu mažyliu ir jo sveikata rūpinasi medikai, o mes toliau vertiname situaciją ir aiškinamės, kokia pagalba šeimai buvo teikta anksčiau, kiek ji buvo efektyvi ir ko trūksta, kad šeimai pavyktų įveikti sunkumus.

Vaiko teisių gynėjai yra visuomet pasirengę padėti ir reaguoja į kiekvieną gautą pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą. Įprastai, nagrinėdami vaiko teisių pažeidimą, vykstame į šeimą ir visada bendraujame su vaiko artimaisiais, vertiname situaciją, išklausome vaiko nuomonę, jeigu pagal amžių ir sveikatos būklę jis gali ją išsakyti. Ištikus krizinei situacijai, vaiko teisių gynėjai visada pasiruošę padėti: pakonsultuoti, nukreipti pas kitus specialistus – psichologus, medikus, socialinius darbuotojus, teisininkus ir kt.

Vaiko teisių gynėjai atkreipia dėmesį, jog visuomenės atidumas ir pastabumas galimiems vaiko teisių pažeidimams ar sunkumams, su kuriais susiduria šeimos, apie juos pranešus vaiko teisių gynėjams ar policijai, gali padėti savalaikiai sureaguoti į situaciją ir šeimai suteikti visą reikalingą pagalbą“, – pranešė Andželika Vežbavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius