Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 04 12

Kaune diegiama nauja apmokėjimo už komunalines paslaugas tvarka

Pirmieji Lietuvoje: kauniečiai už komunalines paslaugas atsiskaitys paprasčiau ir greičiau, – taip naująją tvarką pranešimu spaudai pristato Kauno miesto savivaldybė. Valdininkų teigimu, pokyčiai taupys ne tik žmonių laiką, bet ir pinigus. Vasaros pradžioje startuosianti nauja sistema leis kauniečiams vietoj kelių skirtingų savivaldybės įmonių sąskaitų gauti vieną bendrą.
Mano Kaunas
Mano Kaunas / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Šie pokyčiai Kaunui leis sutaupyti po maždaug 100 tūkst. eurų per metus.

„Visas pagrindines sąskaitas iš savivaldybės įmonių kauniečiai gaus vienu metu ir viename voke. Jiems nebereikės laukti atskirų sąskaitų ir daryti kelių skirtingų pavedimų“, - komentavo Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Artimiausiu metu kauniečius pasieks bendros Kauno miesto komunalinių paslaugų teikėjų sąskaitos, kurias gyventojai galės apmokėti jiems patogiausiu būdu.

Gyventojams, norintiems už paslaugas atsiskaityti internetu, nebereikės jungtis prie atskirų paslaugų teikėjų savitarnos svetainių, tikrintis sąskaitų duomenų – užteks prisijungti prie mokėjimo platformos ir už visas paslaugas atsiskaityti vienu mokėjimu. „Mano Kaunas“ sąskaitų administravimu rūpinsis viešųjų pirkimų konkursą laimėjęs partneris – mokesčių platforma vienasąskaita.lt.

Komunalinius mokesčius apmokant internetu, specializuotoje platformoje atsiskaitymo paslauga už bendrovių „Kauno energija“, „Kauno butų ūkis“, „ Kauno švara“, „Kauno vandenys“ sąskaitas bus teikiama nemokamai.

Naujasis atsiskaitymo būdas bus ne tik patogesnis kauniečiams, bet naudingas ir miestui. Pavyzdžiui, vienam vartotojui, kuris naudojasi keturių skirtingas paslaugas teikiančių savivaldybės įmonių paslaugomis, atspausdinti ir pristatyti sąskaitas šiuo metu vidutiniškai kainuoja 0,57 euro (be PVM).

„Pristatant sąskaitas viename voke kaina sumažės iki 0,25 euro (be PVM). Tai leis Kauno miesto įmonėms sutaupyti apie 100 tūkstančių eurų per metus“, - teigė V.Šiliauskas.

Planuojama, jog naujuoju atsiskaitymo būdu kauniečiai galės pradėti naudotis birželio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius