-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 27

Kaune griaunamo tekstilės fabriko „Drobė“ vietoje iškils prekybos centras ir biurai

Viena didžiausių ir seniausių tekstilės įmonių Lietuvoje „Drobė“, Amerikos lietuvių verslininkų įkurta 1920 m., baigė savo istoriją. Nuostolingai dirbęs fabrikas bankrutavo 2008-aisiais. Tiesa, jį dar bandė gaivinti rusiško kapitalo įmonė „Drobė Lt“, tačiau reanimacija nepavyko – 2010 m. ir ji bankrutavo.
Griaunamas pastatas
Griaunamas pastatas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusią vasarą buvo paskelbta, kad vienos didžiausių Lietuvoje logistikos bendrovių „Girteka“ akcininkai bei investicijų bendrovės „Hermis Capital“ įmonė gavo leidimą bendroms investicijoms buvusios Kauno „Drobės“ gamyklos teritorijoje.

Bankrutavusio ir dabar sparčiai griaunamo fabriko patalpose verslininkai planuoja įrengti prekybos centrą, biurų patalpas, daugiaaukštį garažą.

Nors naujieji savininkai apie planus kalba nenoriai, paaiškėjo, kad beveik 40 tūkst. kv. metrų teritorijoje  ketinama statyti 10 tūkst. kv. metrų ploto prekybos centrą ir 14 tūkst. kv. metrų biurų pastatą.

Tiesa, „Drobės“ vardas tebėra gyvas – 2010 m. bendrovė „Tekstilės era“ įsigijo prekinį ženklą „Drobė“ ir įmonę pervadino į „Drobė Co“. Jos tinklalapyje skelbiama, kad „per ilgą laikotarpį, nuo įkūrimo iki šių dienų, „Drobėje“ įvyko kai kurių pokyčių ir šiuo metu „Drobė“ yra šiuolaikiška įmonė, gaminanti audinius Kaune, taurinimo procesą vykdant bendradarbiaujant su Italijos taurinimo įmone Bieloje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius