Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 01 31 /14:54

Kaune į ligoninę paguldytas vyras tiriamas dėl koronaviruso

Penktadienį į Kauno klinikinę ligoninę buvo paguldytas jaunas vyras. Jis į medikus kreipėsi baimindamasis galįs sirgti koronavirusu. Šiuo metu vyrui atlikti tyrimai, laukiama atsakymo. Jis jaučiasi gerai, nekarščiuoja, tačiau medikų pagalbos kreipėsi, nes yra neseniai yra lankęsis Vokietijoje ir ten bendravęs su kinais. Sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad kol kas Lietuvoje nėra patvirtinto nė vieno koronaviruso atvejo.
Koronavirusas
Koronavirusas / Wikimedia Commons / Public Domain nuotr.

Kaip 15min patvirtino ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas, 28 m. Kauno apskrityje gyvenantis vyras į Kauno klinikinę ligoninę buvo atgabentas greitosios medicinos pagalbos automobiliu. Greitosios darbuotojai įspėjo ligoninę, kad atveža įtarimų dėl koronaviruso turintį asmenį.

„Personalas jau buvo pasiruošęs jo atvykimui, su pilna ekipuote, su visomis apsaugos priemonėmis. Vyras iškart paguldytas į specialią, atskirą palatą, skirtą infekcinėmis, sudėtingomis ligomis sergantiems pacientams, izoliuotas“, – pasakojo S.Tvirbutas.

Šiuo metu jo būklė gera, atliekami tyrimai dėl koronaviruso.

VIDEO: Ar Lietuva daro pakankamai, kad užkirstų kelią koronaviruso atsiradimui?

Iš Vokietijos parvykęs vyras pajuto lengvus viršutinių kvėpavimo takų peršalimo požymius. Jis medikams papasakojo, kad blogai pasijuto po to, kai Vokietijoje bendravo su kinų tautybės žmonėmis.

„Jis sąmoningai pasielgė, laikėsi visų rekomendacijų ir su greitąja atvyko pas mus“, – kalbėjo S.Tvirbutas.

Jis akcentuoja, kad kol kas medikai koronaviruso simptomų vyrui nenustatę, jis nekarščiuoja, jaučiasi gerai. Tačiau nosiaryklės pasėlis paimtas ir nusiųstas į nacionalinę laboratoriją specialiems tyrimams atlikti.

Kada bus atsakymai, S.Tvirbutas sakė nežinantis.

SAM: patvirtintų atvejų Lietuvoje nėra

Sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė patvirtina, kad Lietuvoje yra paimta keletas mėginių dėl koronaviruso, tačiau esą tik tam, kad būtų paneigta galima rizika.

„Patvirtintų koronaviruso atvejų Lietuvoje šiuo metu nėra“, – sako ji.

„Nuspręsta net ir tais atvejais, kai kreipiasi žmonės, kurie neatitinka visų sąlygų, t.y. nekeliavo į Kiniją ir neturėjo kontakto su keliavusiaisiais į šią šalį, nejaučia gripą primenančių simptomų, vis tiek bus profilaktiškai tikrinami taip, kaip būtų tikrinama realiu atveju. Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių situacijų operacijų centras turi visą informaciją, ją valdo ir, esant pokyčių, svarbios informacijos, visa ji visuomenei ir bus pateikta“, – teigė patarėja.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lina Bušinskaitė-Šriubėnė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lina Bušinskaitė-Šriubėnė

Anksčiau Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė yra teigusi, kad skambinti 112 turėtų tik atitikus tris pagrindinius reikalavimus: per pastarąsias dvi savaites buvo lankytasi Kinijoje, yra 38 laipsnių pagal Celsijų temperatūra arba aukštesnė, jaučiami gripo simptomai. Kitu atveju, anot R.Lingienės, reikėtų kreiptis į šeimos daktarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius