Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2022 12 21 /10:12

Kaune per parą – dvigubai daugiau traumas patyrusių pacientų, Vilniuje bijoma perpildyti skyrius

LSMU Kauno ligoninės Traumatologijos punkte per praėjusią parą dėl patirtų traumų sulaukta 214 pacientų – maždaug dvigubai daugiau nei kitomis dienomis. Daugiau pacientų nei kitomis dienomis buvo ir Klaipėdos, Šiaulių ligoninėse. Vilniuje pacientų skaičius panašus, bet jiems reikia rimtesnės pagalbos, operacijų. Traumos pasipylė dėl sudėtingų oro sąlygų, kai dėl lijundros susidarė plikledis.
Vaizdas šalia priėmimo, skubios pagalbos ir traumų skyriaus (traumatologijos punkto) Kaune
Vaizdas šalia priėmimo, skubios pagalbos ir traumų skyriaus (traumatologijos punkto) Kaune / Kauno m. GMPS nuotr.

LSMU Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Saulius Tvirbutas trečiadienį pranešė, kad tarp pacientų vyravo darbingo amžiaus žmonės, kuriems nepavyko nuvykti į darbovietes.

38 žmonės paguldyti į ligoninę stacionariam gydymui. Šiems pacientams prireikė operacijų dėl šlaunikaulių, blauzdikaulių, kulkšnių lūžių.

38 žmonės paguldyti į ligoninę stacionariam gydymui. Šiems pacientams prireikė operacijų dėl šlaunikaulių, blauzdikaulių, kulkšnių lūžių.

Anot S.Tvirbuto, trečiadienio rytas buvo ramesnis, vyravo įprasti pacientų srautai, nors neatmestina tikimybė, kad dėl vis dar slidžių kelių patyrusių traumas žmonių gali būti daugiau nei įprasta.

Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje (RVUL) antradienio rytas buvo ganėtinai ramus, tačiau per parą pacientų sulaukta išties nemažai, ypač tokių, kuriems prireikė hospitalizacijos ir operacijų.

„Per praėjusią parą į RVUL Skubios pagalbos skyrių kreipėsi 283 pacientai, iš kurių 125-iems prireikė traumatologinio pobūdžio pagalbos. Šis skaičius nedaug viršija mūsų standartinį paros vidurkį (100-120 traumuotų pacientų), tačiau pasižymėjo rimtesniais atvejais.

Net 19 pacientų teko hospitalizuoti dėl įvairių kaulų lūžių, kuriems reikalingas jau operacinis gydymas – tai beveik dvigubai daugiau nei įprastai. Su atvykstančių žmonių srautu ligoninės priimamajame mūsų Skubios pagalbos skyriaus gydytojai ortopedai traumatologai kol kas šauniai susitvarko, tačiau prognozuojama lietinga savaitė, šaligatvius verčianti čiuožyklomis, verčia nerimauti.

Augantis traumuotų pacientų hospitalizacijos poreikis gresia perpildytais ligoninės skyriais ir vietų trūkumu Ortopedijos ir traumatologijos centre“, – 15min teigė RVUL atstovė Asta Bagdonavičienė.

Respublikinė Klaipėdos ligoninė taip pat patyrė pacientų antplūdį. Per 1,5 val. čia buvo atvežta dešimt traumuotų pacientų, vėliau srautas neslūgo. Prieš vidurdienį situacija dar paaštrėjo: iki 11 val. čia atvyko 32 pacientai, iš jų 18 su traumomis.

Trys pacientai buvo paguldyti į ligoninę su abiejų kulkšnių, blauzdų lūžiais. Daugiausia tai vyresnio amžiaus žmonės.

Tačiau vis dėlto situacija uostamiestyje nebuvusi tokia bloga, kaip galima buvo tikėtis pagal orus: Klaipėdoje antradienį fiksuotos septynios traumos.

„Vakar dienai fiksavome septynias traumas. Palyginus su situacija, kokia buvo iš ryto Klaipėdoje, visiškas ledas tiek gatvėse, tik šaligatviuose, labai menkai nukentėjo žmonės. Dvi paauglės paslydo, susitraumavo rankas, šiek tik vėliau vyriškis dėl galvos traumos. Kreipėsi trys vyrai, vėliau vienas atsisakė“, – BNS sakė Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Respublikinė Šiaulių ligoninė taip pat antradienį turėjo daug darbo – į ligoninės priimamąjį plūdo traumas patyrę žmonės.

Anot ligoninės pranešimo, traumas patyrusiems žmonėms teko laukti prie gydytojo kabineto durų ir po 4-5 valandas.

Per tris pirmas valandas į Skubiosios medicinos pagalbos skyrių atvyko net 23 pacientai, kurių didesnei pusei teko gultis į ligoninę.

Tuo tarpu Vilniuje antradienį, nors gatvėse buvo slidu, traumų epidemijos nebuvo. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) priimamajame antradienio rytą pacientų antplūdžio nebuvo.

Po pietų pacientų RVUL Skubios pagalbos skyriuje kiek padaugėjo, bet kol kas registruojami tik pavieniai paslydimo traumų atvejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius