Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2019 11 28

Kaune pradedama įrengti 240 vaizdo stebėjimo kamerų sistema

Kaune pradedama įrengti 240 vaizdo stebėjimo kamerų sistema.
Vaizdo stebėjimo kameros Žeimiuose
Vaizdo stebėjimo kamera/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip ketvirtadienį pranešė savivaldybė, šios kameros turėtų užtikrinti viešųjų erdvių saugumą, greitesnį bei efektyvesnį incidentų išaiškinimą ir ir spūsčių gatvėse mažinimą.

„Sulaukę policijos siūlymo diegti didelę miesto dalį aprėpiančią vaizdo stebėjimo sistemą ir išgirdę prašymą padėti šią idėją įgyvendinti, ilgai nesvarstėme. Miestas privalo rūpintis savo žmonių saugumu“, –pranešime cituojamas Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Šią savaitę pradedamos montuoti vaizdo stebėjimo kameros bus įrengtos prie pagrindinių įvažiavimų į miestą, ties tiltais ir prietilčiais, šviesoforais reguliuojamose didžiosiose sankryžose, pritvirtintos prie troleibusų kontaktinio tinklo atramų, taip pat parkuose, požeminėse perėjose. Visame mieste numatyta kelios dešimtys vietų.

Didžioji dalis kamerų turėtų pradėti veikti jau kitų metų pradžioje.

Kai kur ant stulpų bei atramų bus įrengta po keliolika vaizdo stebėjimo įrenginių, tačiau pasak savivaldybės, funkcionalumas ir nauda yra svarbiau nei estetinė išvaizda.

Vaizdo kameromis užfiksuota medžiaga bus saugoma, tad įvykus nelaimei, avarijai ar nusikaltimui, padės išaiškinti įvykį.

„Mieste esančių ir naujai pradėsiančių veikti vaizdo stebėjimo kamerų peržiūra vyks policijos įstaigoje, todėl informacijos perdavimas išlieka itin greitas, policijos pareigūnai gali operatyviai reaguoti ir vos per keletą minučių ar greičiau būti įvykio vietoje“, – pranešime teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas einantis Elanas Jablonskas.

Savivaldybė tikisi, jog vaizdo kameros veiks ir kaip prevencinė priemonė.

Kauno savivaldybės su bendrove „Telia“ sudaryta 840 tūkst. eurų vertės vaizdo stebėjimo sistemos įsigijimo ir eksploatavimo sutartis galios penkerius metus.

Jai pasibaigus, kameros pereis miesto žinion.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius