Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 06

Kaune – teisėsaugą kuopiančią prezidentę palaikantis mitingas (nuotraukos, video)

Ketvirtadienį vykusiam mitingui nesutrukdė net be perstojo iš dangaus kritęs lietus – į Vienybės aikštę palaikyti teisėsaugos pamatus drebinančios prezidentės Dalios Grybauskaitės susirinko keli šimtai kauniečių.
Mitingo akimirka
Mitingo akimirka / Aliaus Koroliovo nuotr.

17 val. prasidėjusio mitingo pradžioje iš galingų garsiakalbių, pastatytų po medžiais, nuskambėjo šalies himno įrašas. Vėliau į susirinkusiuosius kreipėsi ant scenos žengęs mitingo organizatorius, radijo stočių ir televizijos savininkas Kęstutis Pūkas, įkūręs asociaciją „Kitokia Lietuva“.

„Prezidento rinkimus galėčiau sulyginti su gaiviu vėju, papūtusiu į Lietuvą. Manau, kad mes būsime kartu ir toliau. Ar palaikysime prezidentę?“, – minios paklausė prieštaringai vertinamas K.Pūkas ir sulaukė aplodismentais palydėto „Taip“.

Daugumą mitingo dalyvių sudarė garbaus amžiaus kauniečiai. Dalis jų laikė asociacijos simbolika papuoštas vėliavas, kiti – įvairiais užrašais numargintus plakatus.

„Kai mūsų mažai, jie dideli ir drąsųs“, – skelbė užrašas viename plakate.
„Kai mūsų daug, jie dideli ir bailūs“, – buvo užrašyta kitame.

Nors Drąsiaus Kedžio artimieji 15min.lt buvo prasitarę, jog žino apie šį mitingą, ketvirtadienį Vienybės aikštėje jų nesimatė. Minios pašonėje kartu su keliais bendraminčiais stoviniavo ir „Fronto“ partijos lyderis Algirdas Paleckis. „Išvykite juos, jie provokatoriai“, – pirštu rodydamas į A.Paleckio kompaniją, pareigūnams paliepė vienas garbaus amžiaus vyriškis. Tiesa, policininkai į šį prašymą nesureagavo ir toliau stebėjo vykstantį mitingą.

VIDEO: 2010.05.06 @Vienybės aikštė, Kaunas, mitingas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius