-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 13

Kauno „auksinės“ išvietės byla jau dvokia

Kauno apygardos teismui nepavyko paspartinti vadinamosios auksinio tualeto prie Kauno pilies bylos nagrinėjimo. Advokatai ir kaltinamieji išvadas dėl neteisėtos statybos pateikusiai ekspertei prikišo statybos neišmanymą
Kauno valdžia neseniai paprašė teismo atverti „auksinio tualeto“ duris.
Kauno valdžia neseniai paprašė teismo atverti „auksinio tualeto“ duris. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Byla, kurioje grupė Kauno valdininkų teisiama už savivaldybės turto iššvaistymą, piktnaudžiavimą valdiškomis lėšomis, suklastoto dokumento panaudojimą, bus baigta dar negreitai. Vakar kaltinamieji ir advokatai prie sienos prirėmė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnę Zitą Klepikovą, bandžiusią įrodyti, jog tualeto statyba prie Kauno pilies buvo neteisėta, nes nebuvo tinkamai suderinta su Kultūros paveldo departamentu ir Kauno apskrities statybos darbų inspekcija.

Teismo posėdžio metu tapo neaišku, apie kurios statybos leidimus kalbama. Mat tualetas 2008 m. vasarą buvo numatytas statyti Šv.Gertrūdos ir A.Jakšto gatvių kampe, bet pasipriešino Kultūros paveldo departamentas, todėl statybos buvo perkeltos į kitą vietą, prie Jonavos gatvės.

Teisme buvo nagrinėjami ir vienos, ir kitos statybvietės projektų teisėtumas, o kaltinančioji pusė pradėjo painiotis. Tuo mikliai pasinaudojo advokatai ir jų ginamieji. Prokurorui Ričardui Gailevičiui pareiškus, kad statybos prasidėjo mėnesiu anksčiau, nei buvo gautas leidimas, vienas kaltinamųjų atrėžė, jog kalbama apie skirtingas statybos vietas.

Išvadas apie tualeto statybos neteisėtumą pateikusi FNTT atstovė Z.Klepikova negalėjo tinkamai atsakyti į advokatų klausimus, tad šie pareiškė, jog negalima pasitikėti statybos srityje išsilavinimo neturinčios ekspertės išvadomis.

Į klausimą, ar vis tik tualeto statyba prie Kauno pilies buvo teisėta, ar ne, vakar teisme ne tik nebuvo atsakyta, bet ir užvirė visiška painiava. Nors 2009 metais Kauno apskrities teritorijų planavimo ir statybų inspekcija pripažino, kad inžinieriniai tinklai buvo nutiesti be reikiamų dokumentų, Apeliacinis teismas vėliau nusprendė, jog šios išvados padarytos ne pagal įstatymo reikalavimus, taigi jos tarsi negalioja.

Teisėjas Gytis Večerskas palietė ir esminę bylos dalį – tualeto statybos kainas. Ekspertų  išvadoje teigiama, jog tualeto statybos vertė pagal to meto rinkos kainą turėjo sudaryti tik apie 200 tūkst. litų, o savivaldybė tualetą stačiusiai bendrovei „TK sprendimai“ paklojo daugiau nei 500 tūkst. litų. Tačiau G.Večerskas pareiškė, jog šiame procese kainų klausimas dar nesvarstomas

Teismui taip pat nepavyko nustatyti, kada prasidėjo ir kada baigėsi skandalingojo tualeto statyba, nes darbų žurnalo Kauno savivaldybėje nerasta.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius