-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 30

„Kauno autobusuose“ ištirta 615 darbuotojų, COVID-19 serga 6: darbas įmonėje organizuojamas įtemptu režimu

Praėjusią savaitę COVID-19 susirgus UAB „Kauno autobusai“ spec. transporto vairuotoju dirbančiam vyrui, įmonėje per savaitę dėl susirgimo virusu patikrinta daugiau nei 600 darbuotojų. Liepos 30-osios ryto duomenimis, teigiamų testų atsakymų sulaukė 6 darbuotojai. Saviizoliacijoje priversti būti dar 26.
Viešojo transporto dezinfekcija Vilniuje
Viešojo transporto dezinfekcija Vilniuje / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Matyt, kad tyrimai nesibaigs“, – paklaustas apie situaciją bendrovėje, prabėgus savaitei nuo pirmojo susirgimo, liepos 30-osios popietę 15min teigė „Kauno autobusų“ vadovas Mindaugas Grigelis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Grigelis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Grigelis

Įmonėje, anot jo, šiuo metu iš viso darbuojasi 1 201 darbuotojas. Kauno Raudondvario plente veikiančiame pirmajame transporto parke, su kuriuo ir susijęs COVID-19 protrūkis, dirba 720 asmenų. Ketvirtadienio ryto duomenimis, 104 iš jų šiuo metu atostogauja, 85 turi nedarbingumo pažymėjimą. Per savaitę koronaviruso testas, pasak įmonės vadovo, atliktas 615 darbuotojų.

„Su troleibusų darbuotojais tai nesusiję, tik su Raudondvario plento padaliniu. Ketvirtadienio rytą turėjome 6 teigiamus COVID-19 testus, 26 darbuotojai yra saviizoliacijoje. Jiems niekas nepasireiškia, bet jie turėjo tiesioginį kontaktą su tais šešiais sergančiais asmenimis“, – patikino M.Grigelis.

Visi šeši sergantieji turėjo kontaktą tarpusavyje, tad, tikėtina, užsikrėtė vienas nuo kito. Klientai iš gatvės su jais susisiekimo neturėjo, pirmasis susirgęs vairuotojas keleivių nevežiojo.

Vienas dispečeris, anot M.Grigelio, galėjo užsikrėsti ir ekskursijos, kurioje dalyvavo, metu. Serga keturi vyrai ir dvi moterys: du mechanikai ir po vieną dispečerį, duomenų apsaugos dispečerį, transporto priėmėją bei spec. transporto vairuotoją.

„Nesiryžtume teigti, kad visi užsikrėtė nuo to pirmojo susirgusio vairuotojo, bet visi sergantieji dirba pirmajame aukšte, visi galėjo susitikti“, – paaiškino M.Grigelis.

Paklaustas, kokia yra sergančių darbuotojų sveikatos būklė, „Kauno autobusų“ vadovas patikino, kad visai nebloga – visi jie gydosi namuose, niekam neprireikė medikų intensyvios pagalbos.

Paklaustas, ar paaiškėjo, iš kur virusas "atėjo" į įmonę, nuo ko užsikrėtė pirmasis susirgęs vairuotojas, M.Grigelis patikino neturintis iki šiol duomenų: „Mums patiems įdomu. Yra teorija, kad vairuotojas užsikrėtė, kai vežiojo žmones į mobilųjį patikros punktą. Savivaldybės pavedimu, paskyrėme tam savo žmogų, mašinas, kurios stovėjo atskirai įmonės teritorijoje. Du mėnesius jau taip. Nors vairuotojas žinojo, kad negalima išlipti iš transporto priemonės, bet niekas nežino, ar jis buvo išlipęs, ar ne“.

M.Grigelis pripažino, kad dėl COVID-19 protrūkio teko perorganizuoti „Kauno autobusų“ darbą. Dalis dirba nuotoliniu būdu, kai ką teko atšaukti iš atostogų.

„Organizuojame darbą pakankamai įtemptu režimu, bet žmonės, suprasdami situaciją, dirba iš namų atsidavę, kiti darbuojasi vietoje nežiūrėdami į laikrodį“, – gyrė pavaldinius vadovas.

Visiems, grįžtantiems iš atostogų į darbą „Kauno autobusuose“, šiuo metu privaloma pasidaryti COVID-19 testą. M.Grigelis negalėjo atsakyti, ar visi darbuotojai, kuriems atliktas testas, jau sulaukė teigiamo ar neigiamo atsakymo, – informacija nuolat kinta.

„Situacija nuolat sekama, fiksuojama temperatūra tik atėjus į darbą. Svarstome galimybę testuoti dar kartą visus darbuotojus iš naujo. Bet tik svarstoma. Aišku, kad tie, kurie dabar izoliacijoje, bus tikrai dar kartą tikrinami“, – patikino įmonės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius