Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 20

Kauno jaunimo reikalų taryboje opozicijos atstovui vietos neatsirado

Antradienį vykusio Kauno savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo patvirtinta nauja Kauno jaunimo reikalų tarybos sudėtis. Joje – 6 jaunimo organizacijų atstovai ir 6 savivaldybės institucijų atstovai, tarp kurių – tik valdančiosios daugumos nariai. Opozicijos atstovui vietos neatsirado, – piktinamasi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pranešime spaudai.
Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdis didžiojoje salėje
Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdis didžiojoje salėje / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kaip skelbiama partijos pranešime spaudai, nepaisant opozicinės TS-LKD frakcijos siūlymo, tarybos sudėtyje turėti ir opozicijos atstovą, miesto valdantieji nusprendė, kad savivaldybė į Jaunimo reikalų tarybą deleguos tik valdančiosios daugumos narius.

TS-LKD frakcijos atstovams klausimų sukėlė ne tik valdančiųjų sprendimas neleisti Jaunimo reikalų tarybos veikloje dalyvauti opozicijai, bet ir pačios tarybos veikla.

„Stebina Jaunimo reikalų tarybos sudarymo principai ir veikla. Miesto valdantieji organizuojantys tarybos veiklą atrodo nieko daryti nenori, darbo neorganizuoja, o norintiems veikti opozicijos atstovams – galimybių nesudaro.

Senoji taryba kadenciją baigė spalio mėnesį, o nauja tvirtinama tik dabar. Sako, kad jaunimas neaktyvus. Nežinau, bet pažiūrėjus statistiką, Jaunimo reikalų taryba 2020 m. rinkosi 5 kartus, 2021 m. – 2, o 2022 m. buvo susirinkusi vos vieną kartą. Nežinau, kokia yra problema: jaunimo organizacijos nesiima iniciatyvos, neturi idėjų, nelinkusios bendradarbiauti ar miesto savivaldybė neskatina ir užgožia.

Peržiūrėjus susitikimų protokolus, matyti, kad gerų idėjų miestui buvo pasiūlyta, tik jos liko neįgyvendintos ir net nepaviešintos. Abejoju, ar kas nors pasikeis šiandien patvirtinus naują jaunimo reikalų tarybą“, – sakė TS-LKD frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje seniūno pavaduotoja Jurgita Kupčinskienė.

Jaunimo reikalų tarybą Kauno mieste sudarys 12 narių, be jaunimo organizacijų atstovų, savivaldybės taryba į ją delegavo 6 „Vieningo Kauno“ atstovus – Solveigą Dambrauskaitę-Bakutienę, Viktoriją Mačiūnę, Simą Sirtautą, Karolį Stirbį, Vilių Vaitkevičių ir Tomą Žebuolį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius