Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 15

Kauno klinikinės ligoninės vadovui A.Naudžiūnui numatomos pareigos jungtinėje ligoninėje

Premjero Sauliaus Skvernelio kritikos sulaukęs Kauno klinikinės ligoninės vadovas Albinas Naudžiūnas turėtų vadovauti naujai jungtinei ligoninei Kaune, skelbia LRT tyrimų skyrius.
Albinas Naudžiūnas
Albinas Naudžiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak tyrimo, kovo 27-ąją Kauno klinikinės ligoninės dalininkai Sveikatos apsaugos ministerija ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) patvirtino reorganizavimo sąlygų aprašo projektą, kuriuo realizuojami jau anksčiau skelbti planai jungti šią įstaigą su Respublikine Kauno ligonine. Pastaroji įstaiga prijungiama prie Kauno klinikinės ligoninės, tad naujajai jungtinei ligoninei turėtų vadovauti A.Naudžiūnas.

Naujoji LSMU valdoma įstaiga vadinsis LSMU Kauno ligoninė ir savo veiklą pradėti turėtų šių metų rugsėjo 8 dieną. LSMU šiuo metu taip pat valdo Kauno klinikas.

„Jeigu čia yra prijungimo scenarijus, kaip planuojama, tai turėtų taip būti, – LRT Tyrimų skyriui sakė A.Naudžiūnas. – Bet dalininkai visada turi teisę pasirinkti. Įstatymiškai taip turėtų būti.“

Tyrime taip pat užsimenama apie ketinimus jungti Klaipėdos ligonines, sukuriant Klaipėdos medicinos miestelį, tačiau ministerija tokius planus neigia.

Prieš dvi savaites sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga buvo laikinai nušalinęs A.Naudžiūną nuo pareigų kai premjeras Saulius Skvernelis pasipiktino paviešintomis nuotraukomis, kur į maišelius supakuoti vienkartiniai, panaudoti medikų apsauginiai drabužiai. Tačiau ministerijos ir LSMU atstovų komisija pažeidimų, kurie leistų taikyti A.Naudžiūnui drausminę atsakomybę, nerado, ir jam leista dirbti toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius