Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 20 /13:16

Kauno klinikos – apie incidentą COVID-19 skyriuje: kiek apdegė naktį miręs pacientas

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Kauno klinikų COVID-19 skyriuje kilo gaisras – užsidegė šaldytuvas. Teko evakuoti dešimtis sunkių ligonių. Kaip vėliau surengtoje spaudos konferencijoje teigė Kauno klinikų doc. Evaldas Padervinskis, pagalbinėse patalpose, kuriose kilo gaisras, buvo laikomas prieš valandą mirusio COVID-19 paciento kūnas. Jis nežymiai apdegė.
Kauno klinikos
Kauno klinikos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pacientai nenukentėjo dėl operatyvių personalo veiksmų. Pats personalas, kurių tuo metu skyriuje buvo 9, lokalizavo gaisro židinį pagalbinėse patalpose ir jį užgesino. Iškvietė ugniagesius ir policiją. Tai pagalbinės patalpos, kuriose lokalizuojame įrangą, pacientų lovas, kai reikia“, – pirmadienį Kauno klinikose surengtoje spaudos konferencijoje situaciją komentavo Kauno klinikų Stacionarinių paslaugų koordinavimo tarnybos vadovas doc. Evaldas Padervinskis.

Patalpos aprūko, anot jo, stipriai, šaldytuvas – sudegė. Ar jis buvo itin senas, kas buvo jo viduje, Kauno klinikų atstovas negalėjo pakomentuoti.

Dėl ko kilo gaisras – vis dar aiškinamasi.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./doc. Evaldas Padervinskis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./doc. Evaldas Padervinskis

Dūmai galėjo pakenkti ir taip jau dėl kvėpavimo takų bėdų turintiems pacientams, tačiau jei ir pakenkė, tai, manoma, nestipriai.

„Pirminiais pacientų būklės vertinimais, ženkliai pacientų būklė nepasikeitė, kad mums reikėtų imtis specialių priemonių. Natūraliai kažkiek dūmai pateko į palatas“, – ramino E.Padervinskis.

Anot jo, streso evakuacijos metu netrūko, tačiau pacientai klausė personalo nurodymų. Į pagalbą suskubo ir kitų skyrių darbuotojai.

Į dalį COVID-19 Antrojo skyriaus patalpų (lokalizuojasi per du aukštus) pacientai buvo vėliau grąžinti, kai tai leido padaryti saugumą užtikrinę ugniagesiai gelbėtojai. Šiuo metu COVID-19 skyriuje gydomi, pasak E.Padervinskio, 16 pacientų. Atskiras padalinys yra dar ir Reanimacijos skyriuje.

„Tai tikrai nėra kasdienė situacija, visi puikiai tą supranta. Tai išties kėlė iššūkių personalui ir ugniagesiams gelbėtojams“, – pripažino Kauno klinikų atstovas.

15min primena, kad gruodžio 20 dieną 4.05 valandą Kauno klinikų COVID-19 ligos Antrajame skyriuje užsidegė buitinis šaldytuvas, kuris buvo atskiroje pagalbinėje patalpoje nei gydomi pacientai.

Laiku sureagavus, gaisras užgesintas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno klinikos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno klinikos

Įvykio metu nei pacientai, nei personalas nenukentėjo.

Kaip teigia Kauno klinikos, gaisro metu skyriuje buvo 21 pacientas ir vienas anksčiau naktį mirusio paciento kūnas. Jis mirė apie 3 valandą nakties, kūnas buvo laikomas tose patalpose, kuriose kilo gaisras.

„Dėl COVID-19 infekcijos mirusių pacientų kūnai yra dedami į specialius maišus. Kadangi pats kūnas lokalizavosi šalia ugnies židinio, nežymiai pats kūnas ir maišas nukentėjo. Mirusio paciento artimieji apie tai informuoti, su jais aptarėme šią situaciją“, – teigė E.Padervinskis, patikinęs, kad mirusiojo artimieji jokių pretenzijų nereiškia.

Visi pacientai buvo evakuoti į kitas saugias patalpas. Kiek tiksliai laiko truko evakuacija, E.Padervinskas įvardyti negalėjo.

Iš evakuotų ligonių 4 buvo perkelti į COVID-19 reanimaciją, kur jiems buvo taikoma didelės tėkmės deguonies terapija, visi likusieji – į kitą COVID-19 skyrių. Perkelti juos padėjo ugniagesiai gelbėtojai.

Pirmadienio rytą patalpos buvo vėdinamos, kelios dešimtys žmonių jas valė, imta aiškintis, kokiomis aplinkybėmis kilo gaisras.

„Visa įranga yra saugi. Sudarėme komisiją, kad įsivertintume veiksmus ir dėl ko galėjo tai įvykti“, – patikino E.Padervinskis.

Tikimąsi, kad skyrius iki švenčių veiks visa apimtimi. Konkrečių gaisro metu patirtų nuostolių E.Padervinskis įvardyti negalėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius