Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 01

Kauno miesto simfoninis orkestras: koncertų sezonas prasideda!

Penktadienį, 18 val., tradiciniu koncertu Pasaulinei muzikos dienai Kauno miesto simfoninis orkestras pradės naująjį koncertų sezoną.
Kauno miesto simfoninis orkestras ir M.Pitrėnas.
Kauno miesto simfoninis orkestras ir M.Pitrėnas. / Orkestro nuotr.

Kauno valstybinėje filharmonijoje vyksiančiame renginyje orkestras pasirodys su žiūrovų pamėgtais solistais Ona Kolobovaite, Liudu Mikalausku ir pirmą kartą su pianistu Artūru Anusausku, grosiančiu su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Į naująjį sezoną kolektyvą lydės jo vyriausiasis dirigentas Modestas Pitrėnas.

Naujos programos ir svečiai

Sezono startui orkestras parengė iškilmingą programą, kurioje puikiai dera ir romantizmo muzikinės dramos, pompastiški maršai ir džiazo kūriniai. Koncerte skambės vienas ryškiausių vokalinių-simfoninių kūrinių čekų kompozitoriaus Antonino Dvoržako kūryboje „Te Deum“, anglų kompozitoriaus Edvardo Elgaro iškilmingasis „Pomp and circumstance“ maršas nr. 1, taip pat George‘o Gershwino „Žydroji rapsodija“, kurią orkestras atliks kartu su džiazo fortepijono virtuozu A.Anusausku.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Modestas Pitrėnas ir Ona Kolobovaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Modestas Pitrėnas ir Ona Kolobovaitė

Mėgstamus kūrinius išgirs ir operos bei operetės mėgėjai: ištraukas iš įvairių kūrinių atliks O.Kolobovaitė bei L.Mikalauskas.

Naujame sezone Kauno simfoninis orkestras žiūrovams ketina pristatyti premjerinių programų ir ne vieną muzikos žvaigždę ir užsienio šalių. Vieni iš orkestro nekantriai laukiamų svečių – žymus šveicarų dirigentas Kasparas Zendheris ir jo žmona, fleitininkė Anna Oltean. Kaune jie koncertuos spalio 15 dieną.

Metus išlydės kartu su grupe „Smokie“

Lapkritį Kauno miesto simfoninis orkestras pristatys vasarą išleistą reprezentacinę Kauno miesto plokštelę „Kaunas klasikoje“. Pristatymo renginiuose dalyvaus būrys žinomų muzikų – nuo Kauno valstybinio choro iki Merūno Vitulskio. Po ilgos pertraukos orkestrui diriguos maestro Donatas Katkus.

Orkestras tęs edukacinę veiklą – toliau bus rengiamos programos miesto moksleiviams. Na, o 2010 metus orkestras užbaigs keturiais koncertais su britų pramoginės muzikos žvaigždėmis „Smokie“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius