-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 28 /10:47

KTU gimnazija apskundė prokuratūrai policijos sprendimą netirti kaltinimų pedagogui priekabiavus prie vaikų

Policija nepradėjo tyrimo dėl kaltinimų priekabiavimu sulaukusio KTU gimnazijos mokytojo. Tačiau KTU teisininkai, nesutikdami su policijos pirminiu vertinimu, jau suskubo kreiptis į prokuratūrą.
KTU gimnazija
KTU gimnazija / KTU nuotr.

Kaip skelbta, rugsėjį buvo paviešintas buvusių mokinių skundas dėl galimai netinkamo pedagogo elgesio. Žiniasklaidai išplatintame skunde buvo kalbama apie galimą seksualinį priekabiavimą, esą pedagogas kvietėsi mokines į kavinę, kalbėjo apie seksą, dalijosi savo patirtimi, ragino mokines išsipasakoti.

Tuomet KTU gimnazija dėl mokytojo galimo šiurkštaus darbo tvarkos pažeidimo subūrusi komisiją pradėjo vidinį tyrimą. Vykstant tyrimui mokytojas buvo nušalintas nuo darbo, o vėliau atleistas.

Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui patikslinus aplinkybes, nuspręsta nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl Kauno technologijos universiteto gimnazijos (KTUG) mokytojo.

„Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate vyko aplinkybių patikslinimas, nuspręsta nepradėti ikiteisminio tyrimo, nes nėra nusikalstamos veikos sudėties“, – 15min pranešė Kauno VPK atstovė.

KTU policijos sprendimą apskundė prokuratūrai

Pedagogas jam mestų kaltinimų niekuomet nepripažino.

„Kol kas galioja mano seniau pasakytas teiginys, kad savo teises ginsiu įstatymo numatyta tvarka“, – tokią savąją poziciją portalui 15min spalio 28-ąją perdavė dabar jau buvęs KTUG matematikos mokytojas.

Kodėl policija nepradėjo tyrimo, negalime vertinti. Šį nutarimą jau apskundėme prokuratūrai.

Savo ruožtu KTU atstovas žiniasklaidai Mantas Lapinskas pažymėjo, kad mokytojas yra ir lieka atleistas už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą.

„Į Kauno policiją buvo kreiptasi pagal vidinio tyrimo metu gautą informaciją dėl galimai atliktų neteisėtų veikų už mokyklos ribų ne darbo metu. Kodėl pastaroji nepradėjo tyrimo, negalime vertinti. Šį nutarimą jau apskundėme prokuratūrai“, – informavo M.Lapinskas.

Policijos tyrimas šiek tiek su kita veikla susijęs. O dėl to, kas vyko darbe, jis yra atleistas, ir lieka atleistas, nemanau, kad jis galėtų sugrįžti į darbą.

Taip pat teisinės situacijos akcentus 15min penktadienį sudėliojo ir Kauno technologijos universiteto gimnazijos direktorius Tomas Kivaras. Policija sprendė dėl galimų kriminalinių įtarimų, tuo metu pedagogas buvo ir lieka atleistas dėl nustatytų darbo drausmės pažeidimų.

Asmeninio archyvo nuotr./Tomas Kivaras
Asmeninio archyvo nuotr./Tomas Kivaras

„Policijos tyrimas šiek tiek su kita veikla susijęs. O dėl to, kas vyko darbe, jis yra atleistas, ir lieka atleistas, nemanau, kad jis galėtų sugrįžti į darbą“, – kalbėjo T.Kivaras ir pridūrė, kad trūkstamus personalo resursus gimnazija padengė iš vidinių rezervų. Kitaip tariant, naujo pedagogo į atleistojo vietą KTU gimnazija nepriėmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius