Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 18

Kauno rajono savivaldybės meras V.Makūnas: „Čia ne Seimas, čia nėra didžiosios politikos“

Naujai išrinkta Kauno rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį Raudondvario pilyje rinkosi į pirmąjį posėdį. Jo metu paaiškėjo, kad mero Valerijaus Makūno pavaduotojais tapo Antanas Nesteckis ir Paulius Visockas, o administracijos direktoriaus vietą užėmė Šarūnas Šukevičius. Spaudos konferencijoje rajono vadovas pabrėžė, kad yra pasiryžęs dirbti su visomis politinėmis jėgomis ir atskleidė laukiantis TS-LKD atstovų sprendimo.
Naujai išrinkta Kauno rajono savivaldybės taryba susirinko i pirmą posėdį
Naujai išrinkta Kauno rajono savivaldybės taryba susirinko i pirmą posėdį / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Po Raudondvario pilies stogu prisiekė naujai išrinkti ar perrinkti savivaldybės tarybos nariai. V.Makūnui iškilmingai įteiktas valdžios simbolis – mero regalijos. Paaiškėjo, kad taryboje suformuota LSDP frakcija, opozicijoje paskelbė dirbsiantys „valstiečiai“, taip pat ir liberalas Gintautas Krilavičius. Kitų politinių partijų atstovai nepasisakė. Ketvirtadienį susirinko visi 27 tarybos nariai, iš kurių tik 12 prisiekė pirmą kartą. Spaudos konferencijoje rajono vadovas pristatė svarbiausius laukiančius darbus.

Socialdemokratas V.Makūnas šiemet vykusiuose merų rinkimuose surinko 59,72 proc. ir šiek tiek pagerino 2015 metų rezultatus. Tąkart už politiką balsavo 53,69 proc. rinkėjų.

„Prisiekiu gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai atlikti visas savivaldybės tarybos nario pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus“, – 27 kartus nuskambėjo iškilmingi žodžiai.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Naujai išrinkta Kauno rajono savivaldybės taryba susirinko i pirmą posėdį
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Naujai išrinkta Kauno rajono savivaldybės taryba susirinko i pirmą posėdį

„Tepadeda man Dievas“, – priesaikos žodžius papildė kai kurie rajono politikai.

Ką tik prisiekusią tarybą sveikino Seimo narė socialdemokratė Raminta Popovienė ir nepriklausomybės akto signataras Leonas Milčius.

„Prieš kelias dienas registrų centras paskelbė naujus duomenis. Juose Kauno rajonas įvardytas kaip viena labiausiai augančių savivaldybių Lietuvoje. Tai labai gražus rodiklis, kartu – tai didelis laukiantis iššūkis, nukreiptas, visų pirma, į švietimą. Visų pirma, reikės tęsti ir užbaigti darbus modernizuojant ugdymo, ikimokyklines įstaigas, kultūros centrus. Dar didesnį dėmesį turėsime skirti kiekvienam šio krašto žmogui, kad šis kraštas būtų suprantamas kaip jaunatviškas, veržlus, verslus ir darniai besivystantis. Esame pasiryžę atnaujinti visas ugdymo įstaigas, sporto aikštynus, statyti darželius, kurti parkus, tiesti dviračių takus.

Socialdemokratai turi daugumą, turi rinkėjo palaikymą, tačiau ne kartą sakiau: žmonės yra įsitikinę, kad geriausių rezultatų galima pasiekti suvienijus pastangas“, – kalbėjo meras.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Valerijus Makūnas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Valerijus Makūnas

„Sparčiai besivystantis Kauno rajonas kelia problemų ir iššūkių, kuriuos reikia spręsti ir nenuvilti čia gyventi atvykstančių žmonių. Aštriausia problema – švietimas, ikimokyklinis ugdymas. Mes šiandien žinome, kad beveik 800 vietų reikia sukurti, kad poreikis būtų patenkintas. Kita problema – vietinės reikšmės keliai. Dauguma gyventojų gyvena kaime, matome augančias gyvenvietes, kurios reikalauja infrastruktūros“, – kalbėjo V.Makūnas.

Anot jo, reikia išlaikyti kultūros ir socialinių paslaugų kokybę bei pasirūpinti jų prieinamumu.

„Komitetus tvirtinsime kitame posėdyje, bet neabejotinai tai bus: finansų ir biudžeto, socialinių reikalų, kultūros ir švietimo, taip pat kaimo ar ūkio verslo komitetas. Opozicijai bus atiduotas kontrolės komitetas. Kalbant apie pareigybes, kurios siejamos su mero institucija, į pavaduotojus siūlysiu Paulių Visocką ir Antaną Nesteckį, manau, kad slaptu balsavimu kandidatūros bus patvirtintos. Administracijos direktoriumi siūlysiu jauną, ne pirmą kadenciją taryboje dirbantį Šarūną Šukevičių“, – apie pokyčius savivaldybėje kalbėjo rajono vadovas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Antanas Nesteckis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Antanas Nesteckis

„Noriu aiškiai ir tiesiai pasakyti, kad pirmiausiai buvo kreiptasi žodžiu ir per spaudą, turėjom kelis susitikimus su TS-LKD atstovais. Jie tą pasiūlymą svarstys artimiausiame tarybos posėdyje. Matau galimybę visiems dirbti kartu. Mūsų programos orientuotos į šio krašto žmones ir jų problemas“, – žurnalistams pasakojo V.Makūnas.

„Čia ne Seimas, tai yra savivaldybės lygmuo ir čia nėra didžiosios politikos. Yra konkretūs žmonių lūkesčiai, darbai, kuriuos reikia padaryti ir visi tai supranta“, – svarstė rajono vadovas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Paulius Visockas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Paulius Visockas

Mero lūkesčiai išsipildė – po slapto balsavimo V.Makūno pavaduotojais tapo vieninteliai siūlyti kandidatai – A.Nesteckis ir P.Visockas. Administracijai nuo šiol vadovaus Š.Šukevičius.

15min primena, kad į Kauno rajono savivaldybę išrinkti 27 nariai (įskaitant merą). Po rinkimų paaiškėjo – su meru V.Makūnu priešakyje, rajono gyventojams savivaldybėje atstovaus 15 socialdemokratų (Paulius Visockas, Šarūnas Šukevičius, Evelina Valskytė, Antanas Nesteckis, Jonas Gurskis, Jonas Mačiulis, Vytenis Vitkauskas, Violeta Boreikienė, Irena Marcinkevičienė, Algirdas Navickas, Laimutė Rutkauskienė, Jonas Mykolaitis, Eglė Rutkauskienė, Laima Kalėdaitė, Rasa Kazakevičienė).

Gerokai mažiau, 7 mandatai, atiteko TS-LKD partijos nariams (Justinas Urbanavičius, Regina Lukoševičienė, Gvidas Rutkauskas, Donatas Jankauskas, Česlovas Paulauskas, Regina Žukauskienė, Marija Kurantavičiūtė). „Valstiečiai“ rajone turės tris atstovus (Romas Majauskas, Jūratė Truncienė, Vytautas Rimas). Anksčiau liberalų turėtos 3 vietos rajono savivaldybės taryboje sumenko iki vienos (Gintautas Krilavičius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius