-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 07

Kauno ugniagesys savaip gerbia senelio ukrainiečio atminimą – ir žodžiu, ir darbu

„Ukraina, kaip ir Lietuva, yra mano širdyje, – sako Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos ugniagesys gelbėtojas Žygimantas Opanasenka. – Mano senelis buvo ukrainietis. Tiesa, man neteko jo pažinti, nes jis mirė, kai mano tėčiui buvo devyneri. Ukrainoje gyvena mūsų šeimai artimi žmonės, draugai, pažįstami. Baisu, ką jiems tenka patirti, kai kasdien netenkama artimųjų, kai namai virsta griuvėsiais.“
Žygimantas Opanasenka
Žygimantas Opanasenka / Nuotrauka iš VPGT „Facebook“ profilio

Šiuo metu Žygimantas kartu su savo šeima ir tėvu stengiasi pasirūpinti iš Kijevo atvykusia pabėgėlių šeima ir mažamečiu jų sūnumi, pažymima Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos „Facebook“ puslapyje.

„Prasidėjus karui, mūsų šeimos giminaičiai liko Kijeve. Jie netikėjo, kad karo veiksmai gali priversti palikti namus. Bet iš miesto neišvykus pačioje pradžioje, po to tai padaryti jau buvo neįmanoma. Šiuo metu jie glaudžiasi netoli Kijevo esančiuose soduose. Ištverti tai, kas vyksta, jiems padeda raminamieji,“ – pasakoja Žygimantas.

Prie savo 9-erių metų sūnaus apie karą Žygimantas stengiasi nekalbėti, tačiau tarnyboje su kolegomis šią temą aptarinėja nuolat: „Tarp mūsų nė vieno, kuris nepalaikytų Ukrainos.“

Nesulaukęs giminaičių, jo tėvas priėmė sprendimą laisvą butą skirti pabėgėliams iš Ukrainos. Jame jau apsigyveno šeima, atvykusi su vienerių metų sūneliu. Jie yra kilę iš Cmelnycki miesto, pastaruoju metu gyveno Kijeve. Į Lietuvą važiavo, nes čia yra dirbęs vyras. Žygimanto šeima jiems nuvežė savo vaikų lovelę, čiužinį, rūpinasi dėl mažylio medicininės pagalbos.

„Labai norėčiau, kad karas kuo greičiau baigtųsi ir žmonės jame nebežūtų,“ – sako Žygimantas. Net jo devynerių metų sūnus gyvena nerimu. Prie jo stengiamasi apie įvykius Ukrainoje nekalbėti.

Pasak Žygimanto, jo šeimai, auginančiai du sūnus, net baisu pagalvoti, ką jaučia žmonės, iš kurių karas atėmė artimuosius ir namus. Jis net naktimis keliasi pažiūrėti, kaip klostosi įvykiai, ar ukrainiečiams dar užtenka jėgų priešintis jų šalį griaunančiai ir žmones žudančiai Rusijos kariuomenei.

„Apie Ukrainos įvykius kalbamės ir darbe. Ir nėra tarp mūsų nė vieno, kuris nepalaikytų Ukrainos!“ – sako Žygimantas, linkėdamas visiems taikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius