Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 29

Kauno vaiko teisių apsaugos darbuotojo kaukolės, ereliai ir kriminalinė praeitis

Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriuje vyriausiuoju specialistu dirbantis Teodoras Ismailovas yra spalvinga kriminalinę praeitį turinti asmenybė, savo reportaže skelbia „Init“ televizija. Būtent šis žmogus, kaip tvirtina liudininkai, dalyvavo skandalingame epizode, kai buvo jėga paimtas mažametis Kručinskų vaikas.
Skydas su nacistinį herbą primenančiu ereliu
Skydas su nacistinį herbą primenančiu ereliu / Kadras iš „Init“ televizijos reportažo

Kaunietė pasakoja mačiusi, kaip iš Kručinskų atimtas vaikas: tai yra baisu

„Init“ primena, kad 2012 metais T.Ismailovas buvo organizavęs gaują, kuri išrašė suklastotų sąskaitų už 2 mln. litų ir pasisavino daugiau kaip 300 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio. 2013 metais Kauno apylinkės teismas T.Ismailovą pripažino kaltu dėl didelės vertės svetimo turto įgijimo apgaule ir dokumentų klastojimo.

„Šiam asmeniui teismas skyrė dvejų metų laisvės apribojimo bausmę, įpareigojo per vienus metus ir dešimt mėnesių atlyginti dalį turtinės žalos, tai yra 20 tūkst. litų. Tačiau nėra gauta duomenų apie visišką žalos atlyginimą. Teismo duomenimis, šis asmuo iš probuojamųjų asmenų registro buvo išregistruotas 2015 metų spalio 6 dieną, tačiau teistumas šiam asmeniui išnyks tik 2020 metais“, – paaiškino Vaida Bytautė, Kauno apylinkės teismo atstovė.

T.Ismailovas, kaip matoma iš „Init“ žurnalistų nufilmuotų kadrų, panašu, yra nacistinės Vokietijos militaristinių simbolių mėgėjas. Jo asmeninio automobilio ratus puošia Geležinio kryžiaus apdovanojimą simbolizuojantys ventilių dangteliai. Buto langai uždengti audeklu su kaukole, o ant balkono turėklų užkabintas ovalinis skydas su Trečiojo reicho herbo erelį primenančiu piešiniu.

Žurnalistės kalbintas kaimynas tvirtina, kad T.Ismailovas savo šiurkščiu elgesiu baugina aplinkinius, elgiasi neadekvačiai.

Kaip skelbia „Init“, apie T.Ismailovą informuotas socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis žadėjo aiškintis, kaip nacių atributikos mėgėjas buvo įdarbintas vaiko teisių apsaugos tarnyboje.

Kauniečių Kručinskų šeimos mažamečiai vaikai laikinoje globoje atsidūrė rugsėjo pabaigoje, praeiviui pranešus, kad motina gatvėje sudavė savo sūnui. Vaiko teisių specialistai teigė, kad vaikai paimti dėl ilgalaikių auklėjimo ir drausminių metodų, atitinkančių smurto požymius.

Spalio 24 dieną Kauno miesto socialinių paslaugų centre 4 valandas trukusiame atvejo vadybos posėdyje nuspręsta Eglės ir Gintaro Kručinskų vaikus grąžinti į šeimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius