Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 06 07

„Kauno vandenys“ apie savaitę iš hidranto besiliejantį vandenį: tai – ne avarija

Kaunietis pastebėjo, kad iš šalia Kauno klinikinės ligoninės esančio priešgaisrinio hidranto jau daugiau kaip savaitę veržiasi vanduo, o už tai atsakinga UAB „Kauno vandenys“ problemos nesprendžia. Jo nuomone, dėl išplauto grunto gali atsiverti smegduobė. Vis dėlto, įmonės technikos direktorius paaiškino, kad sklendė atsukta specialiai – siekiant sumažinti ligoninei tiekiamo vandens drumstumą.
Prie Kauno klinikinės ligoninės iš hidranto liejasi vanduo
Prie Kauno klinikinės ligoninės iš hidranto liejasi vanduo / 15min skaitytojo nuotr.

„Noriu pranešti apie labai neatsakingą požiūrį į vandentiekio avariją“, – laišką pradėjo kaunietis Matas.

Pasak jo, šalia Kauno klinikinės ligoninės greitosios medicinos pagalbos pastotės yra vandentiekio šulinys, kuriuo naudojasi ugniagesiai. Gegužės 30 dieną, – dėstė pašnekovas, – atvykę ugniagesiai tikrino ar veikia prisijungimo mazgas.

„Po jų bandymų vandentiekio sklendė, esanti šiame šulinyje, nebeužsidarė. Kauno vandenų avarinei tarnybai pranešta birželio 1 dieną. Atvykusi avarinė brigada bandė sklendę uždaryti, tačiau konstatavo, kad ji sugedusi, todėl turėtų būti pakeista“, – paaiškino Matas.

15min skaitytojo nuotr./Prie Kauno klinikinės ligoninės išsiliejęs vanduo
15min skaitytojo nuotr./Prie Kauno klinikinės ligoninės išsiliejęs vanduo

Pašnekovas stebisi, kad „Kauno vandenų“ specialistai į vietą buvo atvykę kelis kartus – birželio 2 ir 3 dienomis, tačiau nieko nesutvarkė.

„Vanduo pakankamai stipriai bėga iki šiol. Yra pavojus kad dėl išplauto grunto šioje vietoje atsivers smegduobė“, – konstatavo kaunietis.

Nežinau, – svarstė jis, – kuri tarnyba už tai atsakinga, bet reikėtų pasidomėti, kodėl jau daugiau nei savaitę avarija nėra likviduota ir kas turės mokėti už nutekėjusi vandenį?

Situaciją pakomentuoti 15min paprašė UAB „Kauno vandenys“ technikos direktoriaus Dainiaus Gudavičiaus. Jis atskleidė, kad Josvainių gatvės vandentiekio linijos tiekia vandenį Kauno klinikinei ligoninei, o galutiniame taške įrengtas ir priešgaisrinis hidrantas.

Dėl padidėjusio vandens suvartojimo tinkluose yra atsiradęs drumstumas, todėl siekiant, kad gydymo įstaiga nepatirtų nepatogumų dėl drumsto vandens, hidranto sklendė truputį yra atsukta.

„Dėl padidėjusio vandens suvartojimo tinkluose yra atsiradęs drumstumas, todėl siekiant, kad gydymo įstaiga nepatirtų nepatogumų dėl drumsto vandens, hidranto sklendė truputį yra atsukta“, – paaiškino jis.

15min D.Gudavičius tikino, kad vandens kokybė stebima, o situacijai pagerėjus sklendė bus uždaryta.

„Pabrėžiame, kad tai nėra vandentiekio avarija, o gyventojai už paslaugą moka remdamiesi vandens apskaitos prietaisų rodmenimis, esančiais jų valdose arba butuose“, – sakė UAB „Kauno vandenų“ technikos direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius