Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 02

Kauno Virbalio gatvės gyventojams – naujametinė „dovana“: „Nejuokingu greičiu vanduo artėja link gyvenamųjų namų“

„Tai – Virbalio gatvė, o teisingiau – Virbalio upė“, – 15min teigė šios Aleksote esančios gatvės gyventojai, atsiuntę nuotraukų, iš kurių matyti, kad gatve nei pravažiuosi, nei praeisi. Ten gyvenantys žmonės teigia, kad kylantis vanduo kelia grėsmę namams, bet tarnybos į situaciją nereaguoja. Bendrovė „Kauno vandenys“ žino šią problemą ir turi patarimą, kaip ją išspręsti.
Virbalio gatvė Kaune
Virbalio gatvė Kaune / 15min skaitytojo nuotr.

„2023 sausio mėnesio 1 diena. Naujametinė dovana miestiečiams. Kelias dingo.

Po to, kai 2022 metų pabaigoje šioje gatvėje buvo atliekami darbai, sugadinta esama, prieš 10 metų įrengta vandens nudrenavimo sistema.

Kiekvieną dieną vanduo nebejuokingu greičiu artėja gyvenamųjų namų link. Dabar kelio viduryje vandens gylis siekia virš 40 centimetrų, o kelio pakraštyje – 80 centimetrų ir daugiau. Nebeįmanoma išeiti iš namų be specialios aprangos. Kaip reikės išleisti į mokyklą, net nesinori pagalvoti“, – teigė kauniečiai, kreipęsi pagalbos į 15min. Jie atsiuntė ir nuotraukų, kuriose matyti, kad užlietoje gatvės dalyje būtų galima ir pažvejoti.

15min skaitytojo nuotr./Virbalio gatvė Kaune
15min skaitytojo nuotr./Virbalio gatvė Kaune

Pasak kauniečių, tie, kurie projektavo buvusio griovio ir ten esančios pralaidos uždarymą greičiausiai net nebuvo vietoje, neišanalizavo šios vietovės sudėtingos situacijos dėl vandens, nepasikalbėjo su gyventojais:

„Eilinis neprofesionalumas. Pralaida yra likusi, bet vanduo į ją nebebėga, nes ji sugadinta.

Rangos darbų vadovo nekompetencija didėja kartu su kiekvienu kylančio vandens centimetru. Kai visas Kaunas tvarkosi ir džiaugiasi geriausiomis gatvėmis Lietuvoje, čia, Aleksote, keli kilometrai nuo miesto centro, dėl visiškai atmestino požiūrio į valstybinėje žemėje esančių darbų kokybę, vyksta gatvių naikinimas paskandinimo būdu.

15min skaitytojo nuotr./Virbalio gatvė Kaune
15min skaitytojo nuotr./Virbalio gatvė Kaune

Ne žiemos atlydys čia kaltas, ne įšalęs gruntas, nespėjantis surinkti paviršinio vandens, kaip bandė telefonu aiškinti Kauno vandenų avarinės darbuotojas. Jis teigė, kad ši situacija nėra avarinė ir pasirodė visiškai normali.“

Pasak gyventojų, 2013 metais įrengus lietaus nuotekų surinkimo sistemą, ilgą laiką buvusi kelio ir aplinkinių teritorijų užliejimo problema dingo ir dešimt metų jis buvo sausas.

15min dėl šios situacijos kreipėsi į Aleksoto seniūniją, tačiau seniūnės pareigas einanti specialistė patarė kreiptis į Kauno miesto savivaldybę.

Kauno miesto savivaldybė, susiekusi su bendrove „Kauno vandenys“, pateikė tokį situacijos komentarą: „Nekilnojamo turto vystytojai šioje vietoje sukėlė sklypų aukštį, užpylė buvusį griovį ir drenažo surinkimo šulinį, todėl dabar nėra kur nubėgti lietaus vandeniui.“

Kauno savivaldybė dar patikslino, kad šioje vietoje yra privatūs sklypai ir ,,Kauno vandenys“ ten jokių darbų neatliko.

Bendrovės „Kauno vandenys“ atstovai gyventojams pataria kreiptis į kvartalo vystytojus: „Reikia surasti tą šulinį, paaukštinti jį, išspręsti griovio klausimą.“

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio teigimu, specialistai buvo nuvykę į įvykio vietą, įvertino situaciją, panašu, kad užversta pralaida: „Taip pat kvartalo vystytojas užvertė šulinį ir melioracijos griovį. Tikimės, jog artimiausiu metu problema bus išspręsta.“

15min kol kas nepavyko susisiekti su projekto vystytojais. Gavus atsakymą tekstas bus papildytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius