Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 10 23

Kėdainių lapės istorija: gyvūnų teisių aktyvistai ragina nešerti laukinių gyvūnų

„Rinkos aikštė“ prieš keletą savaičių publikavo straipsnį apie Daškonių kaime kėdainiečių prijaukintą ir maitinamą laputę. Su laikraščio žurnalistais susisiekę gyvūnų teisių gynėjai įspėjo, kad nuolatinis laukinių gyvūnų šėrimas gali atsisukti prieš juos pačius – gyvūnas gali būti nustumtas į pražūtį. Laukinius gyvūnus, pasak gyvūnų gynėjų, reikia maitinti tik tada, kai jie patys nebesusiranda maisto.
Kėdainiuose vairuotojai prisijaukino lapę
Kėdainiuose vairuotojai prisijaukino lapę / Agnės Smulskienės nuotr.
Temos: 2 Kėdainiai Lapė

Jau ne retenybė

Visi sutinka, kad į kaimuose esančius kiemus užsukančias lapes jau galima vadinti kasdienybe. Tačiau žmonės pastebi, kad šie laukiniai gyvūnai užklysta ne tik apsidairyti, bet ir ima karaliauti. Lapės visai nebijo žmogaus, netgi po truputį prie jo pripranta.

„Rinkos aikštė“ jau rašė, kad taip atsitiko ir viename Kėdainių rajono kaime, kur lapę prisijaukino ir ją jau keletą mėnesių maitina kėdainiečiai. Pasak žmonių, lapė pasidarė visai nebaigšti, prie žmonių prieina per kelis metrus ir prašo maisto. Visgi, pasirodo, laukinių gyvūnų šerti šiuo metu tikrai nereikėtų.

Prašo nemaitinti

„Šis pavyzdys tikrai nėra sveikintinas. Prašome gyventojų nemaitinti laukinių gyvūnų. Užklystantys į miestus gyvūnai turi grįžti atgal į savo namus – gamtą. Ten jie susiras maisto patys, toks yra jų natūralus maisto ieškojimas. Nuolatinis lapės šėrimas gali įpratinti ją eiti ieškoti maisto mieste. Kaip galime spręsti iš neseniai įvykusios nelaimės, kurios metu žuvo kengūra, mieste laukiniam ar egzotiniam gyvūnui yra ne vieta. Darydami sau džiaugsmą ir pramogą, klaidingai elgiamės laukinio gyvūno atžvilgiu.

Laukinius žvėris nėra draudžiama maitinti, kai to tikrai reikia. Pavyzdžiui, žiemą, kai yra sunkios sąlygos susirasti maisto. Tačiau ne dėl pramogos“, – susisiekę su žurnalistais paaiškino Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius