Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 22 /15:31

COVID-19 užsikrėtė visi Kėdainių savivaldybės vadovai – meras, vicemeras ir administracijos direktorius

Ketvirtadienį Kėdainių meras Valentinas Tamulis socialiniame tinkle paskelbė, kad jam patvirtintas teigiamas koronaviruso testas. Netrukus paaiškėjo, kad koronavirusu užsikrėtė visi Kėdainių rajono savivaldybės vadovai – meras V.Tamulis, vicemeras Paulius Aukštikalnis, administracijos direktorius Arūnas Kacevičius ir jo pavaduotojas Gintautas Muznikas.
Meras Valentinas Tamulis paleido nemažai kritikos strėlių ir į miesto seniūną bei savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėją.
Meras Valentinas Tamulis / Algimanto Barzdžiaus/ „Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

„Graži saulėta diena gerų naujienų man neatnešė. Paaiškėjo COVID -19 testas, atsakymas, deja – teigiamas. Šiuo metu išskyrus perštėjimą gerklėje jokių ypatingų ligos simptomų nejaučiu.

Vakar ir šiandien gavau daug skambučių, žinučių su palinkėjimais nesusirgti. Nuoširdus ačiū visiems to linkėjusiems. Dar kartą įsitikinau kokia klastinga liga vaikšto tarp mūsų. Tikiuosi greitai pasveikti ir grįžti dirbti Kėdainių kraštui. Prašau visų, būkime budrūs, saugokime save ir kitus“, – savo feisbuko paskyroje rašo V.Tamulis.

Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius muge.eu patvirtino, kad vienas iš teigiamų koronaviruso testų yra jo. „Jau vakar dirbau nuotoliniu būdu iš namų. Šiuo metu asmenys, turėję sąlytį su susirgusiaisiais, izoliuojasi, vykdome visus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro nurodymus“, – sakė A.Kacevičius, kuris tikino, kad jaučiasi neblogai.

Vicemeras Paulius Aukštikalnis vėliau savo „Facebook“ paskyroje irgi patvirtino apie gautus teigiamus COVID-19 testų rezultatus.

Kaip BNS patvirtino meras V. Tamulis, koronavirusas šią savaitę pirmiausia nustatytas G. Muznikui, o ketvirtadienį teigiamų atsakymų sulaukė ir likę trys savivaldybės vadovai, įskaitant jį patį.

„Vakar darėmės testus, šiandien gavome teigiamus atsakymus. Pradžia buvo nuo vieno pavaduotojo, dabar visi turime teigiamus. Kitiems darbuotojams – pas vienus teigiami, pas kitus neigiami, iš viso vakar turėjome penkiolika išsitirti, ne visi dar atsakymus gavo, skubama pranešti tiems, kurie teigiami. Be mūsų keturių, dar vienai darbuotojai tikrai nustatyta“, – sakė meras.

„Pirmam išlindo direktoriaus pavaduotojui, o pasitarimai juk visada ryte būna, dalyvaujame visi“, – tvirtino V.Tamulis.

Savivaldybės vadovas teigia ligos simptomų nejaučiantis ir tikėjosi neigiamo testo – prieš savaitę jis jau buvo sulaukęs neigiamo rezultato, kai nusprendė pasitikrinti po kontaktų su žmonėmis nustatytame židinyje Kėdainių policijoje.

Anot jo, administracijos direktorius jaučiasi prasčiau, tačiau visi vadovai yra saviizoliacioje namie, ne gydymo įstaigose, organizuoja darbus nuotoliniu būdu. Šiuo metu savivaldybėje nustatinėjami kontaktai, meras neatmeta, kad izoliuotis gali tekti nemažai daliai administracijos darbuotojų, jie bus masiškai testuojami.

„Laukiame nurodymų iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, sudarinėju kontaktinių asmenų sąrašą, su kuo 72 valandos iki tepinėlio paėmimo esu kontaktavęs. Na, taip, bus daugiau, nes, kaip sakau, aš turėjau neigiamą testą prieš savaitę pasidaręs, jaučiausi drąsiau (...). Pagal kontaktus, bus labai daug iš savivaldybės – skyrių vedėjai, kiti darbuotojai“, – kalbėjo V.Tamulis.

Muge.eu pranešė, kad Kėdainių rajono savivaldybė informavo, jog iš trečiadienį ištirtų 20-ies žmonių sąrašo, dalis jau gavo atsakymus. Nustatyta, kad keturi asmenys yra užsikrėtę COVID-19. Visi šie asmenys turėjo kontaktų su pirmuoju susirgusiuoju Savivaldybės administracijos darbuotoju. Šiuo metu vykdoma visų naujų atvejų epidemiologinė analizė.

Koronavirusas šią savaitę palietė ir Kėdainių mokyklas. Spalio 20 d. pranešta apie vieną infekcijos atvejį, patvirtintą Juozo Paukštelio progimnazijos darbuotojui. Spalio 21 d. duomenimis, koronavirusas patvirtintas vienam Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazijos darbuotojui.

Virtualaus koronaviruso infekcijos statistikos žemėlapio spalio 22 d. atnaujintais duomenimis, koronavirusu rajone serga 23 žmonės, nuo pandemijos pradžios Kėdainių rajone užregistruoti iš viso 54 susirgimų COVID-19 liga atvejai, pasveikusiųjų yra 30.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius