Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 03

Kėdainių rajone atidaryta moderni vieta seneliams

Kėdainių rajone, po dvejų metų trukusių rekonstrukcijos darbų, atidarytas Šėtos socialinio ir ugdymo centro priestatas, kuriame įrengta: 16 kambarių, erdvios higienos patalpos, virtuvėlė su valgomuoju, skalbyklėlė, salė laisvalaikio praleidimui, kineziterapeuto-masažuotojo kabinetas, socialinių, medicinos darbuotojų kabinetai, liftas. Taip pat atnaujinta katilinė: įrengta automatizuota šildymo ir vėdinimo sistema, priešgaisrinė signalizacija.
Atidarymo akimirką
Atidarymo akimirką / Org. nuotr.

Įkurtuvių šventėje apsilankęs Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius džiaugėsi tiek rangovais, kurie atliko darbus laiku, tiek savivaldybės Tarybos sprendimu dėl lėšų skyrimo šiai vietai.

Šėtos socialinio ir ugdymo centras prasiplečia dvigubai.

„Šėtos socialinio ir ugdymo centras prasiplečia dvigubai, tad nuo šiol jis galės priimti ir dvigubai daugiau senelių – 40. Tikiu, kad čia gyvenantys ir gyvensiantys žmonės bus patenkinti. Esu dėkingas rangovams, laiku ir kokybiškai atlikusiems darbus, bei savivaldybės tarybai, skyrusiai 200 tūkst. eurų šio priestato statybai“, – kalbėjo S.Grinkevičius.

Centro direktorė E.Ramonienė pabrėžė, kad naujajame priestate seneliams gyventi bus žymiai patogiau, o ir senelius prižiūrintiems darbuotojams dirbti taps daug lengviau.

„Labai džiaugiamės naujosiomis patalpomis ir laukiame gyventojų, nes dar turime laisvų vietų. Kadangi dvigubai padidėjo patalpos, reikėjo įdarbinti ir naujų darbuotojų. Nuo šiol turime ir renginių salę, tad bus galima vystyti ir turtingesnę kultūrinę, meninę programą“, – sakė direktorė.

Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Jūratė Blinstrubaitė patikino, kad Kėdainių rajonas yra linkęs senėti ir atsiranda vis daugiau žmonių, kurių artimieji negali jais pasirūpinti arba jie yra visiškai vieniši. Tam reikalinga institucinė globa. Anksčiau senoliai turėjo laukti eilėje, kol galės apsigyventi globos namuose, nes visų pirma buvo apgyvendinami vieniši ir neįgalūs asmenys, o dabar, Šėtoje pastačius šį priestatą, vietų poreikis Kėdainių rajone yra tenkinamas pilnai.

Org. nuotr./Šventės akimirkos
Org. nuotr./Šventės akimirkos

Rekonstrukcijos darbams buvo išleista daugiau nei pusė milijono eurų, beveik pusę šios sumos skyrė Kėdainių rajono savivaldybė, kita dalis lėšų gauta iš LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Savivaldybė finansavo ne tik rangos darbus, bet ir papildomai įstaigai skyrė 50 000 Eur baldų įsigijimui.

Artimiausiu metu savivaldybė yra numačiusi Josvainių globos namų rekonstrukcijos darbus.

Kėdainių rajone veikia trys globos įstaigos, kurios teikia ilgalaikę socialinę globą asmenims su negalia ir senyvo amžiaus žmonėms. Iš viso rajone yra globojama 120 žmonių. Artimiausiu metu savivaldybė yra numačiusi Josvainių globos namų rekonstrukcijos darbus. Juose turėtų įsikurti savarankiško gyvenimo namai skirti senyvo amžiaus žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius