-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 07

Keičiasi gyventojų įsigijusių verslo liudijimus apskaita

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad nuo š.m. gegužės 1 d. pasikeitė gyventojo, įsigijusio verslo liudijimą, pajamų ir išlaidų apskaitos žurnalo pildymo tvarka.

Gyventojai, su verslo liudijimais prekiaujantys žemės ūkio ir maisto produktais padarytas (apmokėtas) šių produktų įsigijimo išlaidas įrašo jų įsigijimo dieną (data įrašoma 4 skiltyje prie eilės numerio).

Vadinasi, kai gyventojai, įsigiję verslo liudijimus prekybai, užsiima ir žemės ūkio bei maisto produktų prekyba, tai patirtos (apmokėtos) šių produktų įsigijimo išlaidos turi būti įrašomos į Gyventojo, įsigijusio verslo liudijimą, pajamų ir išlaidų apskaitos žurnalą (toliau – žurnalas) jų įsigijimo dieną, įsigijimo datą įrašant žurnalo 4 stulpelyje (šalia nurodomo išlaidų eilės numerio). Kitos rūšies patirtos išlaidos į žurnalą įrašomos paties gyventojo pasirinkimu: vienu įrašu už visą mėnesį neskirstant jų pagal rūšis ir pagal išlaidį padarymo datą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius