Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 23

Keičiasi Kėdainių įvaizdis: mieste zuja darbininkai

Šiomis dienomis įvairiose Kėdainių miesto vietose kaip bitutės zuja darbininkai. Kol dar orai leidžia, jie mūsų miestą daro draugiškesnį dviratininkams, paspirtukininkams, mamoms su vežimėliais, neįgaliesiems. Daugelyje miesto vietų įrengiamos specialios nuovažos nuo šaligatvių. Kėdainių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Aukštikalnis sako, kad šie įsibėgėję darbai yra didelio ir ilgo darbo pradžia.
Darbininkai pluša Kėdainiupse
Darbininkai pluša Kėdainiupse / Dimitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštės“ nuotr.

Buvo problemų

Kėdainių mieste buvo atnaujinti šaligatviai, bet ne visur buvo įrengtos specialios nuovažos, kuriomis galėtų naudotis vežimėliuose sėdintys asmenys ar dviratėmis transporto priemonėmis važiuojantys žmonės.

Dėl šių gatvių ir šaligatvių trūkumo žmonės ne kartą skundėsi rajono vadovams, tad galų gale imtasi problemą spręsti iš esmės.

Skyrė lėšų

Mero pavaduotojas P.Aukštikalnis sako, kad šie darbai turėjo būti įgyvendinti jau seniai.

Dimitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštės“ nuotr./Daugelyje Kėdainių vietų įrengiamos specialios nuovažos nuo šaligatvių
Dimitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštės“ nuotr./Daugelyje Kėdainių vietų įrengiamos specialios nuovažos nuo šaligatvių

„Pagaliau pajudėjo šaligatvių nužeminimo darbai ties pėsčiųjų perėjomis. Šiuos darbus, kuriuos padaryti būtina, pavedėme atlikti miesto seniūnijai iš eismo saugumui skirtų finansų“, – kalbėjo pats dažnai dviračiu važinėjantis ar pėsčiomis vaikštantis ir visus darbus stebintis P.Aukštikalnis.

Dviratininkų poreikiai

Vicemeras nuolat bendrauja su Kėdainių krašto dviratininkais bei aiškinasi jų poreikius, tad šiems akcentuojant dar vieną problemą Kėdainių mieste buvo sužymėti ir dviračių takai.

„Turime padaryti miesto gatves ir šaligatvius patogius ir patrauklius dviratininkams, todėl ir dviračių takai sužymėti, ir daromi nuvažiavimai nuo šaligatvių, kurie, be abejo, bus labai naudingi ne tik dviratininkams, – pažymėjo P.Aukštikalnis. – Tie darbai, kuriuos dabar atliekame, pagerins saugumą, bet dar toli gražu iki tikrųjų priemonių, kurias įgyvendinę Kėdainius galėsime laikyti draugiškais dviratininkams ir žmonėms su negalia bei mamoms su vežimėliais. Per kitus metus šioje srityje padarysime daug daugiau.“

Visus nuovažų Kėdainių mieste įrengimo darbus vykdo bendrovė „Donersta“. Darbai vykdomi iš Kėdainių rajono savivaldybės biudžeto lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius