Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 06

Keičiasi Lietuvos karių, dalyvaujančių mokymo operacijoje Ukrainoje, pamaina

Iš mokymo operacijos Ukrainoje grįžusius Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono karius keičia kariai iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP). Apie praneša Krašto apsaugos ministerija.
Lietuvos kariai
Lietuvos kariai / Ievos Budzeikaitės nuotr.

Tai jau trečioji, į karinę mokymo operaciją Ukrainoje siunčiama Lietuvos karinių instruktorių pamaina, sudaryta iš KASP profesinės karo tarnybos karių ir karių savanorių.

KASP instruktorių grupė, sudaryta iš 12 karių, Ukrainoje tarnaus iki birželio pabaigos. Jie Vakarų Ukrainoje esančiame Yavoriv poligone, Tarptautiniame taikos ir saugumo centre drauge su JAV, Kanados, Lenkijos ir Jungtinės Karalystės kariais vykdys Ukrainos karių rengimą.

KASP kariai dalyvaus rengiant Ukrainos kariuomenės 80-osios desantinės brigados 3-iojo bataliono štabo personalą, snaiperius ir taikliuosius šaulius, automatinių granatsvaidžių specialistus ir pėstininkų būrius.

Lietuvos kariuomenės instruktoriai padeda rengti Ukrainos karius nuo 2015 m. rugpjūčio. Karinė mokymo operacija Ukrainoje skirta Ukrainos karinių pajėgų mokymui. Lietuvos kariai nedalyvauja kovos veiksmuose, vykstančiuose antiteroristinės operacijos zonose Rytų Ukrainoje.

2017 m. liepos 1 d. įsteigta karinė mokymo operacija Ukrainoje, joje vienu metu gali būti iki 60 Lietuvos karių-instruktorių.

Šiuo metu be tarptautinės karinės operacijos Ukrainoje, Lietuvos kariai dalyvauja operacijose Afganistane, Irake, Malyje, Centrinės Afrikos Respublikoje, Viduržemio jūroje ir Indijos vandenyne. Iš viso tarptautinėse operacijose ir misijoje dalyvauja apie 120 Lietuvos karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius