Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 28

Keisti laiškai Vilniaus darželiams: kažkas anonimiškai juos ragina piktintis maisto produktų įsigijimo tvarka

15min pasiekė vieno Vilniaus Antakalnio darželio tėvų vardu pasirašytas prašymas „inicijuoti atlikti tyrimą dėl pirkimų“, kuriame kalbama apie savivaldybės sprendimą centralizuotai pirkti maisto produktus ikimokyklinėms įstaigoms. Esą tai nėra naudinga nei įstaigoms, nei vaikams. Vilniaus savivaldybė tvirtina, kad nėra taip, jog bendrai būtų nuperkama viskas. Darželių vadovai neslepia nuostabos, nes ir patys gavo tokį anoniminį prašymą su raginimu pasirašyti.
Lentvario vaikų darželyje „Šilas“ kontrolieriai tikrino maitinimo kokybę
Maistas vaikams darželyje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Nėra vietos smulkiems tiekėjams

„2022 m. gruodžio mėnesį, nepasitarusi nei su įstaigų vadovais, nei su vaikų tėveliais, Vilniaus miesto savivaldybės administracija skubos tvarka, galimai būtinai prieš artėjančius rinkimus, nutarė įvykdyti centralizuotą maisto produktų pirkimą.

Daugelis įstaigų vadovų, žinodami praėjusių pirkimų patirtį, kai tas pats tiekėjas tiekia produktus daugiau nei 30 metų, keisdamas tik įmonės pavadinimą, atvirai tyčiodamasis iš darželių poreikio laiku gauti kokybiškus produktus, ne kartą įtrauktas į nepatikimų maisto produktų tiekėjų sąrašą, ir bijodami situacijos, kad istorija kartosis, atvirai pasisako prieš tokį maisto produktų pirkimo būdą.

Pagal dabar galiojantį Viešųjų pirkimų įstatymą, maisto produktų pirkimai sėkmingai vykdomi ir gali būti vykdomi ateityje pačiose ikimokyklinio ugdymo įstaigose naudojantis CPO, CVPIS sistemomis.
Vilniaus miesto savivaldybės administracija, nepaisydama Vilniaus miesto darželių vadovų nuomonės, į Centralizuotą pirkimą įtraukė visas Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigas“, – rašoma šiame rašte.

15min redakciją šis prašymas pasiekė vieno sostinės Antakalnio darželio dviejų grupių tėvų vardu. Tačiau jį atsiuntusi moteris (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) į papildomus klausimus apie tai, kam šis prašymas pradėti tyrimą adresuojamas, taip ir neatsakė.

Užkliuvo vynuogės, trapučiai, aliejus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius