Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 14

Keliauti į šeimų gynimo maršą padeda ir politikai – Seimo narys už degalus sumokėjo 100 eurų

Į šeštadienį planuojamą Didįjį šeimos gynimo maršą sostinės Vingio parke rengiasi ir kitų miestų gyventojai. O už kai kurių jų kelionę į Vilnių moka politikai. Pavyzdžiui, keleto raseiniškių kelionę į renginį apmokėjo „valstietis“ Seimo narys Arvydas Nekrošius. Jis 15min teigė, kad tai darė iš savo kišenės, ne iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų. Nors pats marše dalyvauti neketina ir kai kuriuos jo organizatorius vertina nepalankiai, renginio idėją jis sakė palaikantis.
Arvydas Nekrošius
Arvydas Nekrošius / 15min koliažas

Feisbuko grupėje „Kraštiečiai iš Raseinių rajono“ viena gyventoja pasidalino džiaugsmingu įrašu, kad galės nemokamai važiuoti į šeštadienį Vilniuje vyksiantį nevienareikšmiai vertinamą Didįjį šeimų gynimo maršą, nes jos kelionę apmokėjo A.Nekrošius.

„Tariu dar vieną didžiulį ir nuoširdų ačiū Arvydas Nekrošius. <...> Mūsų kelionė į Didįjį šeimos gynimo maršą autobusu apmokėta. Visas kuro išlaidas sutiko padengti būtent Arvydas. Rytas prasidėjo nuostabiai! Trūksta žodžių dėkingumui išsireikšti.

Taip pat dovanojo mums ir vėliavas, kurių viena garbingai plazdens prie mūsų ąžuolo“, – feisbuke rašė ji.

Kartu moteris ragino kreiptis dėl lipdukų „Aš – už tradicinę šeimą“, jų esą dar yra likusių.

15min susisiekė su politiku ir pasiteiravo kiek ir kokių lėšų jis išleido raseiniškių kelionei į Vilnių.

Skyrė 100 eurų

A.Nekrošius teigė, kad gyventojams paprašius pagalbos, jų kelionei skyrė 100 eurų. Tam naudojo tik savo asmenines lėšas.

Tačiau kiek žmonių už šiuos pinigus galės nemokamai nuvykti į Vingio parką, Seimo narys sakė nežinantis.

„Tiesą sakant, neįsivaizduoju, manęs tiesiog buvo paprašyta pagalbos, aš ir padėjau“, – komentavo jis.

Kaip feisbuke rašė gyventoja iš Raseinių, pasirūpinta ir šeimų maršo vėliavomis bei lipdukais „Aš – už tradicinę šeimą“.

A.Nekrošius aiškino, kad vėliavas gyventojams padovanojo pats, nes jas turėjo namuose, o lipdukai anksčiau buvo pagaminti partijos lėšomis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Arvydas Nekrošius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Arvydas Nekrošius

„Mes juos dalinom visą laiką, tai ir dabar padalinome“, – pažymėjo jis.

Pats marše nedalyvaus

Paklaustas, ar palaiko šeštadienį vyksiantį šeimų maršą A.Nekrošius teigė, kad idėja jam priimtina. Tačiau kartu jis pabrėžė, kad kai kuriuos renginio organizatorius vertina neigiamai.

Manęs tiesiog buvo paprašyta pagalbos, aš ir padėjau.

„Pačią idėją palaikau, bet kai kurie organizatoriai man nėra priimtini. Bet Raseiniuose jie pakankamai adekvatūs, normalūs, todėl jiems ir padėjau“, – 15min sakė A.Nekrošius.

„Mūsų partija pakankamai daug laiko deklaravo ir pas mus įstatuose yra, kad šeima yra prioritetas, mes palaikome pačią idėją“, – pratęsė jis.

Pats dalyvauti marše A.Nekrošius neplanuoja. Tačiau, anot jo, „valstiečių“ partijos bendražygiai gali turėti ir kitokią nuomonę apie renginį.

„Mes frakcijoje turėjome tą diskusiją, tai sakėme, kad mes centralizuotai niekaip neprisidėsime, tik jeigu kažkas matys poreikį, norės, tegul prisideda“, – teigė politikas.

Jeigu sulauktų prašymų daugiau prisidėti prie vadinamojo protesto, A.Nekrošius sakė, kad tai padaryti galėtų, tačiau viskas priklausytų nuo prašančių žmonių – esą bet kam padėti nesinori.

Partijoje nuomonės skirtingos

Tai, kad dalis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narių žada dalyvauti Šeimų gynimo maršte, anksčiau 15min teigė jos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Anot jo, pagrindinis motyvas, kodėl dalis „valstiečių“ dalyvaus renginyje, sutampa su kitų akciją palaikančių piliečių motyvu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

„Tai yra už tradicinę šeimą pagrindinis šūkis. Ir šitoje situacijoje, kada yra siūlomas Partnerystės įstatymas Seime, tas renginys yra pačiu laiku, nes jis turėtų parodyti visuomenės nuomonę tuo klausimu.

O mes tiesiog pakvietėme mūsų partijos narius. Antradienį (gegužės 4 d. – 15min) diskutavome frakcijoje, kad Seimo nariai daugelyje savivaldybių jungsis prie to renginio“, – anskčiau 15min sakė R.Karbauskis.

Taip pat anksčiau kalbėdamas jis pabrėžė, kad partija neprisideda prie renginio organizavimo bei nesirūpina, kas yra tikrieji jo organizatoriai. Esą palaikoma tik maršo idėja.

Anot R.Karbauskio, partijos nariai, kurie dalyvaus marše, tai darys veikiau kaip eiliniai gyventojai, bet ne politikai. Maršo, „valstiečių“ lyderio teigimu, nereikėtų politizuoti.

Išduotas leidimas tūkstantinei akcijai

Skirtingų politikų ir visuomenės veikėjų maršas vertinamas kontraversiškai dėl jo organizatorių pareiškimų.

Kaip rašė 15min, socialiniame tinkle paskelbus apie artėjantį maršą, imta dalintis įvardijamo protesto akcijos vedėjo ir scenaristo Artūro Orlausko pareiškimais, kuriais jis grasino „nušluoti „nafig“ visą tą Seimą“, parlamentarus vadino necenzūriniu žodžiu, ragino apsupti Seimą, kol šis paklus reikalavimams.

Didžiojo šeimos gynimo maršo dieną, šeštadienį, automobilių kolona vyks iš Klaipėdos į Vilnių, pakeliui prisijungiant kitų regionų dalyviams. Galiausiai visi susitiks Vingio parke.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Orlauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Orlauskas

Nemažai nuostabos sukėlė Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas išduoti leidimą protesto akcijai Vingio parke 7 tūkst. žmonių, nors atlaisvinus karantiną leidžiami renginiai iki 150 žmonių.

Tačiau savivaldybės atstovai patikino negalintys drausti protestuoti, o organizatoriai esą nurodė, kad tai ir bus protestas, o ne renginys.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis 15min teigė, kad policija intensyviai ruošiasi, iš anksto bendrauja su organizatoriais ar atsakingais apskrityse asmenimis.

„Pareigūnų bus tiek, kiek būtina užtikrinti viešąją tvarką ir eismo saugumą“, – užtikrino R.Matonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius