-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 18

Kelis šimtus Viešojo saugumo tarnybos darbuotojų sieja giminystės ryšiai

Viešojo saugumo tarnybos (VST) pulkininkų komandas vykdo jų vaikai, žentai ir marčios, o už pažangą tėvai jiems paskiria priedus prie algos, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Viena svarbiausių užduočių - malšinti neramumus įkalinimo įstaigose
Viena svarbiausių užduočių - malšinti neramumus įkalinimo įstaigose / VST nuotr.

VST vado generolo Sergejaus Madalovo duktė Anželika Stašienė dirba šios tarnybos Informatikos ir ryšių skyriaus viršininko pavaduotoja. Jos vyras Donatas Stašys yra VST Specialaus transporto ir ginkluotės centro vyriausiasis specialistas.

VST Kauno dalinio apsaugos būryje tarnauja ir jų sūnus, S.Madalovo anūkas. Jam neseniai buvo suteiktas aukštesnis laipsnis. Vietų atsirado ir tolimesniems S.Madalovo giminaičiams.

Ne mažesnis ir VST vado pavaduotojo Jono Zautros giminių ratas. Kauno dalinio apsaugos kuopoje dirba jo žmona Tatjana Zautrienė, duktė, sūnus ir jų sutuoktiniai.

Ne mažesnis ir VST vado pavaduotojo Jono Zautros giminių ratas. Kauno dalinio apsaugos kuopoje dirba jo žmona Tatjana Zautrienė, duktė, sūnus ir jų sutuoktiniai.

S.Madalovo teigimu, dabartinis jo žentas D.Stašys buvo pirmasis kareivis, kuris dar 1991 metais atėjo tarnauti į 1-ąjį pulką ir buvo vienintelis jo pavaldinys. Abu vyrai turėjo tik vieną nedidelį kabinetą Kauno policijos būstinėje. Po metų į šį pulką atėjo dirbti jo duktė.

„Mano duktė susituokė po aštuonerių tarnybos metų. Ar už tai juos reikėjo išmesti iš darbo?“ – svarstė VST vadovas.

S.Madalovas neslėpė, kad giminystės ryšiais yra susiję apie pusę VST darbuotojų, bet dėl to neįžvelgė nieko bloga: „Pas mus tarnauja du vieno kuopos vado sūnūs. Pulko vado sūnus išrinktas geriausiu karininku Europoje. Tai blogai?“

Informacija apie giminių tinklą VST šią savaitę pasiekė ir Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK). Jos atstovai patvirtino gavę Vidaus reikalų ministerijos prašymą įvertinti kadenciją baigiančio VST vadovo S.Madalovo ir jo pavaduotojo J.Zautros veiksmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius