-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 12

Kernavės uždaryti kaip Nemenčinės neplanuoja, A.Veryga giria Ž.Pinskuvienę

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad nepaisant to, jog Kernavės miestelis Širvintų rajone tapo koronaviruso židiniu, kol kas nėra reikalo jame įvesti tokius apribojimus, kokie buvo taikomi virusui plintant Nemenčinėje. Jis pasidžiaugė, kad Širvintų rajono savivaldybė pirma ėmėsi priemonių ir rajone uždraudė renginius.
A.Veryga ir Ž.Pinskuvienė
A.Veryga ir Ž.Pinskuvienė / 15min montažas

„Dėl tokių apribojimų, kokie buvo Nemenčinėje, kol kas nėra duomenų, kurie pagrįstų tokias priemones. O dėl savivaldybių iniciatyvų, tai tikrai aš noriu pasidžiaugti, kad savivaldybės labai rimtai žiūri į viruso plitimo suvaldymą, kontrolę ir pritaiko apsaugos priemones.

Noriu priminti, kad savivaldybės turi aktyvavusios savo Ekstremalių situacijų valdymo komisijas, kurios dirba, analizuoja situaciją ir priiminėja tokius sprendimus. Matyt, jie įvertino argumentus, įvertino, kiek ir kokių renginių turi, ir priėmė tokį sprendimą“, – situaciją Kernavėje penktadienį spaudos konferencijoje komentavo A.Veryga.

Klausiamas, ar jam atrodo gerai, kad kiekviena savivaldybė pati nustatys savo koronaviruso valdymo taisykles, jis tikino, kad kaip tik džiaugiasi, kad savivaldybės nelaukia nurodymų „iš viršaus“.

„Tikrai džiaugiamės, jei savivaldybės nelaukdamos nurodymų pačios imasi iniciatyvos“, – sakė ministras.

Klausiamas, kada jau turėtų įsikišti ministerija, A.Veryga tikino, kad situacija yra stebima ir Vyriausybės lygmeniu, ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro.

„Jei matytume, kad plitimas labai intensyvus net ir lokalizuotoje vietovėje, tai tikrai įsikištume. Pirmiausia, aišku, bendradarbiaudami su savivaldybe ir tardamiesi. Kaip ne kartą esu minėjęs, karantinas gali būti skelbiamas ir lokalioje vietovėje. Šiandien tokio poreikio kol kas nematome“, – sakė jis.

Antradienį vėlai vakare Širvintų rajono, kuriam priklauso ir Kernavė, savivaldybė pranešė, jog dėl koronaviruso plitimo grėsmės dviem savaitėms atšaukiami kultūros ir sporto renginiai, stovyklos, treniruotės, varžybos, taip pat uždaroma darželio grupė Musninkuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius