-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 11 10

Apkaltos grėsmė: Kęstutis Pūkas prašo išleisti jį tėvystės atostogų trejiems metams

Iš ligos patalo pakilęs Seimo narys Kęstutis Pūkas, kuriam gresia apkalta, nebenori grįžti į į Seimą – neseniai dešimtą kartą tėvu tapęs parlamentaras prašo Seimo jį išleisti vaiko priežiūros atostogų, penktadienį pranešė LNK Žinios.
Kęstutis Pūkas
Kęstutis Pūkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jis prašo nuo lankymosi parlamente jį atleisti visiems likusiems trejiems metams.

„Vaiką auginsiu. Taip ganėtinai ilgai. Sumažint bet kada gali, o prašyme įrašėm ilgiausią terminą pagal įstatymus“, – LNK sakė politikas. Jis neigia, kad jo prašymas susijęs su vykstančia apkaltos procedūra.

K.Pūko prašymą dar svarstys Seimo valdyba. Politikas prašo jį išleisti nuo lapkričio 28-osios iki kol vaikui sueis treji metai. Tokiu atveju parlamentaro atostogos pasibaigtų 2020-ųjų spalio septintąją, prieš pat naujus rinkimus.

Konstitucinis Teismas penktadienį pranešė kitą savaitę pradėsiantis nagrinėti parlamentaro K.Pūko apkaltos bylą dėl seksualinio priekabiavimo.

Konstitucinis Teismas penktadienį pranešė kitą savaitę pradėsiantis nagrinėti parlamentaro K.Pūko apkaltos bylą dėl seksualinio priekabiavimo.

Byla bus nagrinėjama uždarame posėdyje.

Anksčiau Konstitucinis Teismas teigė negalintis pradėti bylos dėl ilgalaikės Seimo nario ligos. Pastarasis jo nedarbingumas turėjo tęstis iki gruodžio 7 dienos.

Seimui pradėjus apkaltos procesą K.Pūkui, teismas turi pateikti išvadą, ar parlamento specialiosios tyrimo komisijos išvadoje nurodyti Seimo nario veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Į ketvirtadienį vyksiantį Konstitucinio Teismo posėdį pakviesti Seimo atstovai, pats K.Pūkas, bylos liudytojai.

Dėl parlamentaro ligos strigo ir Seime nagrinėjamas generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymas panaikinti parlamentaro neliečiamybę byloje dėl galimo seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo.

Seime sudaryta komisija turi pateikti siūlymą, ar tenkinti generalinio prokuroro prašymą, bet negali pateikti išvados neišklausiusi paties parlamentaro.

Jos posėdis taip suplanuotas kitą savaitę, trečiadienį.

Pagal Konstituciją, Seimo narys negali būti patraukiamas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržoma jo laisvė be Seimo sutikimo.

Prokuratūros duomenimis, keturių nukentėjusiųjų liudijimai ir per ikiteisminį tyrimą gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, jog šių metų sausio-vasario mėnesiais K.Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie pagal tarnybą priklausomų ir kitaip priklausomų asmenų.

K.Pūkas į Seimą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje. K.Pūkas teigia, kad su juo dėl pažiūrų susidorojo politiniai oponentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius