Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 14

Keturios opozicinės frakcijos siūlo jau šį birželį iš naujo rinkti Seimą

Keturių opozicinių Seimo frakcijų ir mišrios Seimo narių grupės lyderiai trečiadienį registravo nutarimo projektą, pagal kurį jau šių metų birželio 3 dieną Seimas būtų renkamas iš naujo.
Viktoras Pranckietis susitiko su Seimo opozicinių frakcijų seniūnais
Viktoras Pranckietis susitiko su Seimo opozicinių frakcijų seniūnais / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Opozicija dokumente nurodo, kad tokios procedūros prireikė po to, kai žlugo apkalta šiurkščiai Konstituciją pažeidusiam ir priesaiką sulaužiusiam Seimo nariui Mindaugui Basčiui. Tai, opozicijos vertinimu, diskreditavo Seimo kaip tautos atstovybės vardą.

„Seimo valdančiosios daugumos lyderiai organizavo neteisėtus slapto Seimo narių balsavimo kontrolės būdus, taip pažeidė balsavimo slaptumo ir laisvo Seimo nario mandato principus ir todėl prarado Konstitucijos suteiktą teisę atstovauti tautai“, – rašoma dokumente.

Todėl nutarimu siūloma pripažinti, kad šiuo metu Lietuvą yra ištikusi parlamentinė krizė, kurią gali išspręsti tik pirmalaikiai Seimo rinkimai.

Jie, opozicijos siūlymu turėtų būti surengti 2018 m. birželio 3 d. – per Sąjūdžio susikūrimo trisdešimtmetį.

Nutarimo projektą teikia Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Juozas Olekas, partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis ir mišrios Seimo narių grupės seniūnas Bronislovas Matelis.

Pirmalaikiams rinkimams paskelbti Seime reikėtų tokios pat daugumos, kaip ir panaikinant Seimo nario mandatą – mažiausiai 85 balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius