Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 15

Kino centre – filmas gestų kalba

Kaune esančiame kino centre „Forum Cinemas“ netrukus debiutuos unikalus filmas. Pirmą kartą Lietuvos kino istorijoje žiūrovai galės išvysti filmą, kuriame istorija pasakojama ne garsu, bet gestų kalba.
Kino salė
Pirmąjį Lietuvoje gestų kalba sukurtą filmą kauniečiai galės išvysti pirmadienį kino centre „Forum Cinemas“. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kino juostą „Metų eksponatas 1827“ pernai sukūrė grupė Čekijos menininkų. „Visi jo kūrėjai – aktoriai, kūrybinė grupė ir prodiuseriai – yra kurtieji. Kiek teko girdėti, Europoje tai – pirmasis gestų kalba sukurtas filmas. JAV, kur kurčiųjų bendruomenė dar platesnė, tokios kino produkcijos yra nemažai“, – pasakojo Kauno kurčiųjų jaunimo organizacijos pirmininkas Mykolas Balaišis.

Jei pavyktų gauti finansavimą, gestų kalba filmą galėtų sukurti ir lietuviai. Idėjų ir iniciatyvos turime ne vienam filmui, sakė M.Balaišis

Būtent šios bendruomenės iniciatyva filmas atvežtas į Lietuvą. „Mano giminaitis, daug laiko praleidžiantis užsienyje, sužinojo, kad čekai sukūrė tokį filmą. Kai apie tai užsiminė man, supratau, kad reikia jį atvežti į Lietuvą“, – prisiminė M.Balaišis. Kaunietis džiaugėsi, jog jo sumanymą palaikė ne tik bendruomenės nariai, bet ir komercinio kino teatro vadovai. „Kreipėmės į „Forum Cinemas“ ir sulaukėme teigiamo atsakymo. Todėl dabar filmą galės išvysti kauniečiai ir vilniečiai“, – džiugesio neslėpė Kauno kurčiųjų jaunimo organizacijos vadovas. Kaune esančiame kino centre filmo premjera įvyks pirmadienį, gegužės 18 dieną, vėliau ir Vilniuje.

„Filmų žiūrėjimo prasme kurtieji yra nuskriausti. Todėl sulaukę prašymo pas mus demonstruoti gestų kalba sukurtą filmą, nedvejodami sutikome“, – sakė „Forum Cinemas“ rinkodaros vadovas Dainius Beržinis. Verslininkai nusprendė, jog bilietai į kino seansus kainuos pigiau – 14 Lt.

Filmo seansuose laukiami ne tik kurtieji, bet ir kiti žiūrovai, kuriems kūrinio istorija yra išversta lietuviškais subtitrais.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius