-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 23

Kitą savaitę į mokyklas grįžtančių pradinukų testavimas stringa: Vilniaus savivaldybė ragina SAM spręsti problemą

Vilniaus miesto savivaldybė tėvų, kurių pradinukai vaikai planavo grįžti kitą savaitę (nuo balandžio 26 d.) į mokyklas periodiškai testuojantis, prašo kantrybės – Sveikatos apsaugos ministerija nepritaikė 1808 registracijos sistemos mokinių registracijai antigenų testui ir atsisako juos registruoti telefonu, todėl kol kas negalima nei registruotis, nei testuotis. Savivaldybė laukia žinių, kaip šią spragą žada taisyti SAM, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Mokiniai
Mokiniai / Sauliaus Žiūros nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad Operacijų vadovo sprendimu, kuris priimtas balandžio 21 d., nuspręsta, kad naujai į mokyklas grįžtančios bendruomenės (mokiniai ir mokytojai) pirmą kartą bus testuojami nebe kaupinių metodu, o antigenų testais, registruojantis per bendrą 1808 sistemą: internetu arba telefonu. Ketvirtadienį, balandžio 22 d., Vilniaus miesto savivaldybės bei kitų institucijų atstovų susitikime su Sveikatos apsaugos ministerija buvo aptarta, kaip saugiai šį sprendimą įgyvendinti registruojantis internetu arba telefonu per 1808 sistemą. Šią sistemą administruoja nacionalinė valdžia, ne savivalda.

Su šiuo sprendimu, pasak pranešimo, nedelsiant buvo supažindintos mokyklos, tačiau penktadienį paaiškėjo, kad elektroninės registracijos sistema nepritaikyta mokinių registracijai. Taip pat šiandien, nuo 16 val. tėvai nebegalėjo registruoti vaikų ir telefonu.

Vilniaus miesto savivaldybė kviečia SAM skubiai išspręsti šią problemą, kad tėvai galėtų registruoti vaikus atlikti antigenų testus jau šį savaitgalį ir į mokyklas nuo kitos savaitės grįžtų turėdami testų atsakymus.

„Atsiprašome tėvelių už sumaištį, tikimės, kad problemos bus išspręstos jau artimiausiu metu“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius