Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 18

Kitąmet planuojama Lazdynų baseino statybų pradžia – paaiškėjo konkurso nugalėtojas

Vietoj senojo Lazdynų baseino bus statomas daugiafunkcinis Lazdynų sveikatinimo centras (Erfurto g. 13). Jis bus projektuojamas pagal ūkio subjektų grupės – UAB „Infes“ (pagrindinis partneris), „Slangen+Koenis International B.V.“, UAB „Cloud Architektai“, UAB „Sweco Lietuva“ pasiūlytą architektūrinę idėją.
Naujasis Lazdynų baseinas
Naujasis Lazdynų baseinas / Vilniaus sav. nuotr.

Kaip žada Vilniaus savivaldybės vadovai, šis atitinkantis aukščiausius plaukimo sporto reikalavimus baseinas tikrai nudžiugins visą sporto bendruomenę ir sportui neabejingus žmones, nes bus pritaikytas ir profesionaliam, ir mėgėjiškam sportui. „Planuojama, kad projektavimo paslaugos užtruks apie metus, po to iš karto numatyti senojo baseino griovimo ir naujojo statybos darbai, o daugiafunkcinis centras pradės veikti  iki 2018 metų“, – sakė meras Artūras Zuokas.

Laimėtojas turės suprojektuoti naują, atitinkantį FINA (Tarptautinės plaukimo federacijos) reikalavimus, sveikatinimo centrą, kuriame veiks vieni moderniausių Baltijos šalyse  25 ir 50 metrų plaukimo baseinai. 50 metrų baseinas bus skirtas plaukimui, o 25 metrų – šuoliams į vandenį.

Reguliuojamas baseino gylis suteiks galimybę centre treniruotis ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir visiems norintiems: vandens pramogų mėgėjams, senjorams, vaikams, mamytėms su mažyliais, neįgaliems žmonėms. Centre bus šiuolaikiški persirengimo kambariai, pagalbinės patalpos kitoms sporto šakoms, modernūs dušai, keleto šimtų vietų tribūnos, automobilių stovėjimo aikštelė.

Iš septynių anonimiškai pateiktų architektūrinės idėjos pasiūlymų kompetentinga ekspertų komisija (architektai, inžinieriai, Kūno kultūros departamento atstovas) atrinko geriausią, o Projektų vertinimo komisija patvirtino labiausiai atitinkančią kvalifikacinius reikalavaimus.

Konkurso laimėtojas panašų 50 metrų baseiną jau sėkmingai suprojektavo Denekampe (Nyderlandai). Tokią sėkmingą grupės patirtį raštu patvirtino Karališkoji Nyderlandų plaukimo federacija.

Lazdynų sveikatinimo centro vertė sieks iki 23 mln. eurų.

Skelbimas apie tarptautinį pirkimą buvo paskelbtas 2014 metų rugsėjį CVP IS ir VMS interneto tinklalapyje bei Europos Sąjungos oficialiojo leidinio priede.

Vilniaus sav. nuotr./Naujasis Lazdynų baseinas
Vilniaus sav. nuotr./Naujasis Lazdynų baseinas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius