-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 04

Klaipėda Melnragėje įrengs parką

Klaipėdos miesto savivaldybė už 300 tūkst. eurų 9 hektarų užkopės teritorijoje tarp šiaurinio molo ir pagrindinio tako į Melnragės paplūdimį ruošiasi įrengti parką, rašo „Lietuvos žinios“.
Melnragės paplūdimys šiltą rugsėjo rytą
Melnragės paplūdimys šiltą rugsėjo rytą / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Melnragė Klaipėda

„Užkopė į pietus šiaurinio molo link Melnragėje daug metų nebuvo kapitališkai tvarkoma. Ten dabar brūzgynai, išpuvę mediniai takai, nėra šiukšliadėžių, tačiau vieta itin lankoma. Todėl parengtas projektas, pagal kurį bus sukurtas Melnragės parkas. Norime, kad vieta taptų estetiškai patrauklesnė, nei yra dabar“, – sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos Projektų valdymo poskyrio vyriausioji specialistė Daina Stankevičienė.

Teritorijoje bus pašalinti menkaverčiai krūmokšniai ir atsodinti natūraliam kraštovaizdžiui būdingi augalai, kurie medynai bus kertami, valoma teritorija, o kai kur gal sodinami nauji. Taip pat ketinama sutvarkyti, atnaujinti medinius takus per kopas ir suformuoti naują pasivaikščiojimų tinklą, pastatyti naujus suoliukus. Lankytojus pasitiks ir informaciniai stendai, kuriuose bus informacija apie vietovės biologinę įvairovę, žmonės supažindinami su savita ir unikalia augalija, būdinga pajūrio smėlynams.

Pajūrio ruožas Pirmojoje Melnragėje yra vienas lankomiausių ištisus metus: vasarą poilsiautojai mėgsta degintis kopose, o šaltuoju metų laiku čia atvyksta grožėtis audromis ar saulėlydžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius