Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 29

Klaipėdą smardinančią įmonę tirs nepriklausomi ekspertai

Aplinkosaugininkams demonstruojant bejėgiškumą Klaipėdos miesto politikai ketina patys inicijuoti nepriklausomą ekspertizę ir išsiaiškinti, kokią žalą aplinkai daro uostamiesčio pašonėje veikianti nemalonius kvapus skleidžianti bendrovė „Branda LT“.
„Branda LT“ užsiima biodegraduojančių atliekų pūdymu
„Branda LT“ užsiima biodegraduojančių atliekų pūdymu / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Klaipėda tapo prasmirdusiu miestu“, – ne kartą skambėjo Klaipėdos miesto savivaldybėje per pasitarimą dėl gyventojus iš proto vedančio nemalonaus kvapo.

Dumpiuose jau kelerius metus veikia augalinės ir gyvūninės kilmės atliekas kompostuojanti įmonė „Branda LT“. Nors pat įmonė skelbia, kad jos kompostavimo aikštelės įrengtos laikantis visų reikalavimų ir yra modernios, gyventojai teigia ką kitą.

Jau kelerius metus uostamiesčio politikai gauna šūsnis nusiskundimų iš pietinės miesto dalies gyventojų. Anot jų, aitrus pūvančių kiaušinių kvapas – nepakeliamas. Sklinda jis, gyventojų pasakojimais, dažniausiai vakarais ar naktį.

„Susidaro įspūdis, kad kažkas dangsto įmonę. Miesto pašonėje yra atviras sąvartynas ir niekas nedaroma“, – piktinosi Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Anot jo, dabar gaunamos krūvos raštų, tačiau iš jų nėra jokios realios naudos. Gyventojus dar labiau papiktino žinios, kad čia ketinam priimti dar daugiau dumblo.

Tačiau posėdyje dalyvavęs Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Alfredas Šepštas patikino, kad jų įstaiga kvapų nematuoja, o kitokių pažeidimų, kurie neatitiktų normų, nenustatyta.

Visuomenės sveikatos centro specialistai šiemet tris kartus tikrino „Branda LT“ įmonę ir nubaudė bendrovės vadovą 900 eurų.

Tačiau tokios baudos tik prajuokino gyventojus ir politikus. Klaipėdos miesto tarybos nariai ketina inicijuoti nepriklausomą ekspertizę ir aiškintis, ar „Brandos LT“ skleidžiama tarša nepažeidžia leistinų normų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius