Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 20

Klaipėda spaudos veidrodyje: Šilumininkų išguldyti medžiai piktina klaipėdiečius

Baigiantis darbo savaitei Klaipėdos žiniasklaida aiškinasi, ar pagrįstai gyventojai kaltina šilumininkus neteisėtu medžių kirtimu. Dėmesio centre atsidūrė ir idėja kurti Mažosios Lietuvos heraldiką.
Vilniuje, Radvilų gatvėje nupjauti medžiai.
Nukirstas medis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie išguldytus miesto medžius praneša radijo stotis „Laluna“, gavusi klaipėdiečio skundą. Miesto šilumininkams priekaištaujama, kad jie Sportininkų gatvėje nupjovė kelis visiškai sveikus medžius. Gyventojai suabejojo, ar tokiems darbams buvo gautas atsakingų pareigūnų leidimas.

„AB „Klaipėdos energija“ turi leidimą Sportininkų g. išpjauti medžius, kurie auga apsaugos zonoje, nes ten rekonstruojami tinklai. Jie apsaugos zonoje gali medžius kirsti neatlygintinai. Du metrai nuo trasos į vieną pusę ir į kitą medžių neturi būti visiškai“, – radijui pasakojo Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Povilanskienė.

Radijo stoties duomenimis, šilumininkai yra gavę leidimą išpjauti medžius dar 24 miesto vietose.

Naujienų portalas www.kl.lt  rašo apie stringančią idėją sukurti Mažosios Lietuvos heraldiką. Tokie planai kilo minint Etnografinių regionų metus. Tačiau idėjos dar nė nepradėjus įgyvendinti, neišvengta ginčų. Kad projektas startuotų, Klaipėda ir dar trys regiono savivaldybės turi pasirašyti bendradarbiavimo sutartį. Tačiau Klaipėdai neįtinka, kad viskam vadovauti pasišovė Šilutė. Dėl to bendradarbiavimo sutartis nė nebuvo svarstoma paskutiniajame Klaipėdos savivaldybės posėdyje.

„Daugumą politikų pritarti stabdo būtent tai, kad projekto centru numatyta Šilutė. Tarybos nariai siūlo, kad sudarius bendradarbiavimo sutartį centrą išrinktų pačios Mažosios Lietuvos heraldiką drauge kurti nusprendusios savivaldybės“, – rašo portalas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius