-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 19

Klaipėdiečiams šildymas bus nutrauktas nuo ketvirtadienio

Antradienį miesto savivaldybėje priimtas politinis sprendimas nutraukti šildymą uostamiesčio gyventojams jau nuo ketvirtadienio.
Šildymas.
Gegužę už šildymą klaipėdiečiai mokės jau mažiau. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagal taisykles, šiluma Klaipėdoje išjungiama tuo atveju, kai vidutinė paros temperatūra tris dienas laikosi daugiau nei 10 laipsnių. Iki šiol šildymo sezonas Klaipėdoje būdavo baigiamas dažniausiai po Velykų, tačiau yra baigtas ir balandžio 2 dieną. Pernai centralizuotai tiekiamos šilumos miestiečiai nebegavo nuo balandžio 26-osios. 

Pasak „Klaipėdos energija“ generalinio direktoriaus Vytauto Valučio, jų įmonės specialistai kasdien sulaukia daugybės skambučių ir prašymų nutraukti šildymą jau dabar. To esą pageidauja tiek pavieniai gyventojai, tiek ir ugdymo įstaigos bei privačios bendrovės. Tačiau tarp gyventojų nuolat kyla nesutarimų, kadangi gyvenantys Pietinėje pusėje kaista, o šilumos mėgėjai norėtų šildytis ilgiau. Greito šilumos nutraukimo tikisi ir mažas pajamas gaunantys ar daug už šilumą mokantys gyventojai.

Specialistai vienbalsiai siūlė šildymą nutraukti jau šią savaitę. Vienas iš argumentų – mokyklose prasidėjusios pavasario atostogos, be to, savaitės pabaigoje numatomi saulėti orai, o kitą savaitę tikimasi dar didesnio šilumos pliūpsnio. Tad šiemet nuspręsta priimti politinį sprendimą ir šildymo tiekimą nutraukti anksčiau. Pirmiausia šiluma bus išjungta ketvirtadienį ikimokyklinio ugdymo įstaigose, penktadienį – mokyklose. Paraleliai vyks šilumos tiekimo nutraukimas ir gyventojams. Maksimaliai tai užtruks apie tris paras. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius